Обявиха „Интер“ за шампион на Италия за 2006 година

Жалбата на „Ювентус“ относно присъдената през 2006 година титла на „Интер“ беше отхвърлена от комисията по „Феърплей“ към Италианския олимпийски комитет. Това стана след среща в една от залите в Рим, на която се събраха адвокатите на "зебрите" и "нерадзурите", заедно с представители на местната футболна федерация.

От „Ювентус“ претендират вече 13 години за Скудетото от 2006 година, което беше връчено на „Интер“ след скандала "Калчополи", довел до пращането на „Старата госпожа“ в Серия "Б". В крайна сметка обаче в сила остава решението от 26 юли 2006-а и жалбата на торинския клуб беше определена като "недопустима". За сезон 2004/2005 пък Серия "А" остава без шампион, след като още навремето това първо място на „черно-белите“ беше анулирано, без да се посочва носител на титлата.

Италианските медии информират, че така "бианконерите" са загубили и на последното ниво, носещо спортна справедливост на Ботуша. Малко след като новината започна да циркулира в пространството, от Италианския олимпийски комитет я официализираха, публикувайки решението на своя сайт.

„Милан“, друг гранд от Милано, направи важна крачка към класиране в Топ 4. Отборът на Дженаро Гатузо победи „Болоня“ с 2:1. “Росонерите” имат нелеката задача да финишират в зона Шампионска лига, към която апетити имат още „Интер“, „Аталанта“, „Рома“, „Торино“ и „Лацио“.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят