Обявиха конкурси за директори на пет училища във Видинска област

ПГ „Михалаки Георгиев“-Видин

Регионалното управление на образованието (РУО) обяви конкурс за директори на пет училища в област Видин. За град Видин се търсят директори за две професионални гимназии - по туризъм „Михалаки Георгиев” и Професионалната техническа гимназия „Васил Левски”, както и за Основно училище "Любен Каравелов". Нови директори ще трябва да се изберат за основните училища в с. Раковица, общ. Макреш и в с. Бело поле, общ. Ружинци. 

Кандидатите трябва да имат най-малко 5 години учителски стаж и диплома за висше образование „магистър“. Конкурсът се провежда на два етапа – писмен и събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси, както и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

Кандидатите трябва да имат най-малко 5 години учителски стаж и диплома за висше образование със степен „магистър“. Конкурсът ще се проведе на два етапа – писмен с решаване на тест, и събеседване с кандидата, което включва решаване на казуси и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

Срокът за подаване на документи за участие е до 19 август в РУО – Видин или на електронна поща, подписани с електронен подпис от кандидата.

Министерство на образованието и науката и регионалните управления на образованието обяви нови 481 конкурса за директори на държавни и общински училища в страната. Най-много конкурси – 34, са обявени от Регионалното управление на образованието – Стара Загора. По 33 конкурса има в областите Варна, Пазарджик и Пловдив, в Бургас те са 32, във Велико Търново – 28, в Кърджали – 25. В област Перник пък се търсят директори само на две училища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони