Обявиха конкурс за нов главен архитект на Пловдив

Община Пловдив обяви в понеделник конкурс за нов главен архитект, който да замени досегашния титуляр на поста арх. Румен Русев.

Той почина преди месец – на 19 януари 2017 г. от скоротечна левкемия, развита след отстраняването му от длъжност от прокуратурата заради съборения Тютюнев склад на „Охрид“ 8.

Новият главен архитект на Пловдив ще бъде избран в конкурс на няколко етапа. Кандидатите ще трябва да представят концепции за развитието на града, които ще бъдат защитени в залата на Общинския съвет.

В тях трябва да се включват започнали вече проекти като работата по общия устройствен план на града, „Пловдив – Европейска столица на културата – 2019“ и основните акценти в него като Тютюневия град, резервата „Старинен Пловдив“ и др. „Конкурсът ще е прозрачен и ще бъде избран най-кадърния архитект“, гарантира кметът Иван Тотев. Той уточни, че не е нужно претендентите за вакантния пост да са от Пловдив.

Не е изключена възможността новият главен архитект на Пловдив да е дори и чужденец.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.