Правят аутопсия на Шабан Шаулич Има неяснота около смъртта му

Парламентът пред политически колапс От БСП искат рестарт с ново Народно събрание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 февруари 2019

Икономът на Ким пратен във Виетнам Подготвя срещата САЩ-КНДР

Четирима ранени при нападение с нож в Марсилия

Над 700 аптеки в страната няма да работят утре в знак на протест

Затварят за ремонт улица „6-и септември“

Двама кредитори искат фалит на „Евроманган“ Работници настояват за прекратяване на концесията на неработещата мина

Пишат нов вариант на „бонус-малус“ Шефът на КФН Карина Караиванова отива в ЕБВР

Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова: В края на този мандат възнагражденията на педагозите ще са два пъти по-високи, спрямо 2017 г. В Павликени народният представител посети ДГ „Слънце“, разговаря със земеделски производители

Почетоха паметта на Левски в Сърбия

Румен Радев: Портретите на Левски висят в много кабинети като икони в запусната черква Още ли народната работа стои над всичко или вече просто й казваме политика, попита президентът

Журито на „Мастършеф“ тества хоби-готвачите в нова кухня Шеф Андре Токев, шеф Петър Михалчев и шеф Силвена Роу показаха умения на световна класа

383 случая на агресия срещу медици през 2019 г. Пет са ефективните присъди от 2011 до 2018 г.

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 20 февруари 2019

Обявиха монтанска фирма във фалит за неплатени заплати

Главна инспекция по труда

Предприятие от област Монтана е обявено в несъстоятелност заради неизплатени възнаграждения на работници, съобщиха от Регионалната инспекция по труда. Това е първият случай на фалит на дружество в региона заради бавени заплати, коментираха експертите.

При проверки миналата година служителите на инспекцията открили шивашка фирма с 6 служители в село Якимово, която бавела парите на хората си. „Дружеството не бе изплащало повече от два месеца възнаграждения на поне 1/3 от служителите си. Изпратихме тази информация в Агенция „Главна инспекция по труда” и оттам подадоха иск в Окръжния съд.

След обявяването на фирмата в несъстоятелност работниците имат право да потърсят парите си от Фонда за гарантиране на вземанията в НОИ” заяви шефът на инспекцията в Монтана Димитър Петров. През 2018 г. забавените заплати в региона са били за 1 380 000 лева. След проверки и взети мерки работодателите са платили около 650 000 лева и още 770 000 лева по-стари периоди, казаха от инспекцията по труда.

Под постоянното наблюдение на експертите са две дружества в региона – здравно заведение и птицекланица. Болницата вече излиза от кризата като е платила 2 150 000 от дължимите 2 600 000 на служители си. Птицекомбинатът обаче има около1 млн.лева задължения, а е платил 440 000 лева. Инспекцията е съставила на дружеството 68 акта за неплатени заплати, а санкциите по тях са за 115 900 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.