Обявиха традиционния конкурс за най-естетично околоблоково пространство

Снимка: Архив

Традиционния конкурс за най-красиво и естетично оформено пространство пред и около блоковете, обявява отново Община Търговище. До 13 април в кметството се приемат заявка на желаещите да се включат в надпреварата за разкрасяване на жилищните комплекси. На 16 април специално назначена комисия ще направи оценка на обектите, които са записани за участие.

Освен естетичен вид на пространствата, разнообразни растителни видове, парково оборудване, като пейки, кошчета, беседки, пътеки и други, ще се преценява каква е площта, която е оформена и се поддържа. Допълнителни точки ще се получават и за представени решения на общото събрание на етажната собственост за участие в конкурса, както и за това  как ще се използва наградата.

Според регламента на конкурса на Общината стимулите ще са парични. За първо място са предвидени 200 лв., а за второ и трето съответно 150 и 100 лв. Сумите ще се връчват само срещу фактура, която доказва, че средствата са използвани за  продължаване облагородяването на пространството. Наградените ще станат известни на 20 април на празничен концерт, посветен на „Седмицата на земята”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България