Обявяват общаствена поръчка за пътя Мездра - Ботевград

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Изпълнението на проекта ще се обезпечи със средстква от въвеждане на ТОЛ - системата

В края на тази година ще стартира процедурата по възлагане на инжинеринга за пътя Ботевград – Мездра. Това обяви днес във Враца министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Инжинеринга включва работно проектиране и самото строителство.  В зависимост от това колко се проточат обществените поръчки ще зависи и кога ще бъде направена първата копка по разширяване и обновяване на трасето.

"Знаете проблема с обжалванията, който  стой пред всички възложители в България.

Имаме си едни постоянни жалбоподатели по всички теми, но няма сега да ги коментирам. Важното е че до края на годината ще стартираме с обществената поръчка за приоритетния участък по направлението Ботевград – Видин", обясни министърът. Средствата за този път ще дойдат от въвеждането на тол-системата.

Междувременно със средства от оперативна програма «Транспорт» се проектират другите два приоритетни участъка по  Е-79.  Първият е отсечката Бела – Руженци – Димово, а вторият -  обходният път на град  Димово.

ВъвВраца Министър Нанкво откри обновения със средства от държавата бул. «В.Кънчов», по който до неотдавна минаваше гл. път Е-79 и даде старт на пълната рехабилитация на пътя до Леденика.

Само за тези две отсечки държавата е отпуснала над 28 млн.лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България