Овца или овчар сте според зодията?

Овен

Овчарско куче

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Зодиакалният ви знак е Овен, но сте истинска кучка. Или, ако ще си говорим в мъжки род - пес, алфа-мъжкар. Вие сте роден диктатор и водач. Без натиск от ваша страна, цялото ви стадо би се разхайтило до безобразие. Затова се налага безспир да тичате около него с развят език и плющящи от вятъра уши. След като им вземете страха, можете да си починете, като си погоните опашката известно време.

ДИАГНОЗА: Вие сте овчарско куче.

Телец

Старият коч

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Бихте станали водач, но само ако никой друг не иска. Верни сте на своето стадо, обаче не бихте си помръднали пръста - пардон, копитото, освен при крайна необходимост. Предпочитате да си преживяте кротичко на сянка до кучето, вместо да се напъвате да се доказвате като лидер. Е, ако някой младок не си знае мястото, естествено че ще му го посочите.

ДИАГНОЗА: Вие сте старият коч, който гледа отвисоко на нещата.

Близнаци

Агънце-багънце

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Вие сте онова агънце, което, като отвори уста да блее, разблява цялото стадо. Предпочитате повече да говорите, отколкото да вършите. Не сте много практични и една тучна ливада за вас означава не толкова че ще се напасете на воля, колкото че ще има къде да се натичате, да направите пет-шест кълбета, да боцнете някоя невнимателна овца с рогца по дупето и да избягате.

ДИАГНОЗА: Бихте станали водач само ако животът ви зависи от това.

Рак

Храбрата Рогуша

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Припомняме народната песен “Заблеяло ми агънце”. Пита агънцето овчаря: къде е моята майка, Рогуша? - Емииии, продадох я на едни мили хора, касапи. Агнето му припомня, че когато р. Тунджа придошла, цялото стадо щяло да загине, но майка му се хвърлила в мътните води и го превела до брега. И с укор му рекло: “Защо я, байно, продаде на тези върли касапи?”

ДИАГНОЗА: Вие сте овцата Рогуша - смела, самоотвержена и вечно недооценена от ръководството.

Лъв

Водачът на стадото

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Вие не се натискате да водите стадото, овчарят ви го е възложил. Пък и как няма да сте начело, като останалите са мудни и заспали, че сякаш се движат на забавен каданс. С вашата скромност, хубост, разкошни рога, меден глас и вакло руно бихте могли да станете телевизионна звезда, но... Поели сте отговорност, няма как! Останалите овце виждат колко много ги превъзхождате и доброволно ви се подчиняват.

ДИАГНОЗА: Вие сте овенът-водач на стадото.

Дева

Овца-рекордьорка

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Не сте пастир, не сте водач, не сте и овчарско куче. Ако бяхте крава, със сигурност щяхте да сте рекордьорка. В училище блестяхте с прилежание и старание. В живота сте също така отговорни. Стараете се да сте първенци, но чак пък ръководители? Хората рядко си дават сметка колко отговорности влече това. Колко безсънни нощи, колко грижи. Изтощително е, да си го кажем честно.

ДИАГНОЗА: Вие сте овца-рекордьорка с квалификации за началник.

Везни

Джекил-Хайд синдром

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Понякога сте бяла и добра, както пее Роси Кирилова по текст на Петя Дубарова. С вашия благ характер даже може да се каже че вие, Везните, почти винаги сте бели и добри! Освен когато нещо ви прищрака. Тогава ставате демонични и зли, но обикновено няма оцелели да разказват и широката общественост не знае за тази ви страна. Шизофренното разделение на личността ви на д-р Джекил и г-н Хайд ни насочва към извода за вас.

ДИАГНОЗА: Вие вълк в овча кожа.

Скорпион

Вълкът единак

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Не се е родил този, който ще ви задава посока в живота. Нито пък вие желаете да сте пътеводна светлина за балъци. Приемате акъл само от по-компетентни от вас и ръсите мозък пред неопитните и недозрелите. Накратко - не сте овца, нито куче, не ви интересува и позицията на пастир на стадото. Каквото ви потрябва, сами си го взимате.

ДИАГНОЗА: Досетихте се, нали? Вие сте вълкът, който нощем се промъква и дави овцете.

Стрелец

Черна овца

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Група “Ахат” имат една песен за такива като вас. Казва се “Черната овца”. И Милена ви е посветила парче - “Опитах се да светя като крушка”. Вие все не пасвате, като кръгъл болт в квадратна дупка сте, където и да ви поставят. Макар вашата революционност да се дължи по-скоро на вроденото ви неуважение към норми и авторитети, отколкото на бунтарски характер, вие категорично сте черни “в профил и анфас”.

ДИАГНОЗА: Черна овца, без съмнение.

Козирог

Овчарят с гегата

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Вие винаги спазвате йерархията. Ако някой е по-умен, окей, нека да поеме стадото. Но понеже в планината сте само вие, мобилния телефон, овцете, двете кучета и звездното небе, значи няма по-добър кандидат за пастир. От подопечните изисквате подчинение и послушание, но сте готов да простите провиненията, стига все пак да стане това, което сте разпоредили.

ДИАГНОЗА: Вие сте визионер с гега. Затова и сте овчарят на стадото.

Водолей

Сън или илюзия

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Водолеят е човек, който би мъкнал вода безропотно, докато не му писне. Тогава ще захвърли безцеремонно менците и с бодра походка ще се отправи към близката кръчма. Водолеите гледат на себе си като на волни чучулиги, но тяхната свобода е измамна, защото робуват на десетки предразсъдъци. Понякога се държат като овце, но това също е поредната илюзия.

ДИАГНОЗА: Вие сте въображаема овца - от тези, които хората броят, когато не могат да заспят.

Риби

Надуваема овца

ТИПИЧНИ БЕЛЕЗИ: Мненията ви са като обувките - сменяте ги според тоалета и времето. Вие сте от хората, които се извъртат и подчиняват. Нямате никакъв проблем да сте отдолу. Да ви командват и да се разпореждат с вас. Бездруго тези неща са толкова незначителни за вашата дзен същност. Отстъпвате, защото сте добър човек, а и понеже не ви пука много.

ДИАГНОЗА: И вие сте овца, но надуваема. Това е обяснението защо сте така различни от стадото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп