Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Огнеборци отстраняват ледени висулки в Търново

Пожарникари в сряда отстраняваха по сигнал опасни ледени висулки в центъра на Велико Търново. Премахването е ангажимент на собствениците, а при невъзможност – сигнализират на 112
Огнеборци премахваха ледените остриета по главната улица „Васил Левски” в старата столица.

Образуванията застрашават пешеходците по натоварената улица. Собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, търговски обекти и други недвижими имоти следва да разчистват висулките и ледените образувания, напомнят от общината. Ако те са разположени по навесите на съответните търговски или други обекти, задължението за отстраняването им е на собствениците, наемателите или ползвателите.

Премахването на висулките и снежните маси по покривите на сградите, терасите, прозорците и климатичните инсталации е отговорност на дом-съвета. Управителите на етажната собственост следва да създадат необходимата организация за отстраняването им, а при невъзможност – да потърсят съдействие от специализираните формирования на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Сигнали могат да бъдат подавани и на телефон 112. Служители в Община Велико Търново са ангажирани с проверки за изпълнението на гореописаните задължения. Издадени са редица предписания за предприемане на действия по снегопочистването на прилежащите към сградите, стопанските и търговските обекти тротоарни площи, както и за премахването на висулки и снежни маси. При неизпълнение Наредбата за опазване на околната среда предвижда налагането на санкции, които са от 100 до 1000 лева за физически лица и от 500 до 2500 лева за юридически лица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.