Огнян Герджиков: МРРБ беше с най-много проблеми

„МРРБ беше с най-много проблеми, които обективно дойдоха като най-много, заради тези неблагополучия, които се случиха с тунел „Ечемишка“ и по магистралите." Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков по време на обобщаваща пресконференция за резултатите от работата на служебното правителство.

"Имаше напрежение. Министър Спас Попниколов действително беше поставен на сериозно изпитание, в много голяма степен той успя да се справи със своите предизвикателства. Там се наложи да се сигнализират и съответните органи, държавната финансова инспекция например, включително и прокуратурата“, коментира Герджиков.

По думите му това са сигнали, които тепърва ще се разследват и ще се види има или няма виновни и те съответно да си понесат своите наказания.

Папката, която ще оставя на бъдещия премиер Бойко Борисов съдържа преди всичко добри идеи и молби, които получавах от различни региони. Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков по време на обобщаваща пресконференция за резултатите от работата на служебното правителство.

Герджиков отбеляза, че е почти готов с папката и добави, че е нормално да се очаква, че в рамките на краткия времеви хоризонт на служебния кабинет не е имало как да се решат. По думите му на 4 май сутринта ще бъде гласуван новият кабинет и някъде по обедно време или в ранния следобед в Гранитна зала ще се предаде властта на новото правителство.

„С поезия няма да завършвам. Що се отнася до отношенията с президента, нормално е да има известни разминавания. Но това е смисълът на демокрацията, за разлика от едно тоталитарно общество. Щастлив съм, че през тези три месеца успях да работя с президента Румен Радев“, коментира Герджиков.

Не съм угодил нито на ГЕРБ, нито на БСП и това беше основната линия в поведението на служебния кабинет, каза още служебният министър-председател.

 

„Що се отнася до оценката, която е дадена от г-жа Корнелия Нинова, през това време чух много коментари. Един от любимите ми коментари е това, че всъщност аз съм атакуван и от ляво, и от дясно. Еднакво са недоволни от мен, което всъщност означава, че не съм угодил на никоя от страните. Не съм угодил нито на ГЕРБ, нито на БСП и така трябваше да бъде“, допълни той.

Според него това е била една от основните линии в поведението на служебния кабинет. „Оценката 4 бих я приел съвсем добре, особено ако се има предвид, че е по четирибалната система“, каза още Огнян Герджиков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България