Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Свищовлия счупи скулата на съседа си при побой

Затвориха тунела под връх Монблан заради навалял сняг

В Благоевград официално обявиха грипна епидемия, Петрич на прага

Откриха труп на мъж до заведение в Кърджали 12-годишно момче подало сигнала

Огнян Герджиков: Няма опасност за изборите заради партия „Воля“

Има известно изостряне на отношенията между ЕС и Турция, но това не означава, че България трябва да предприеме някакви радикални мерки. Това заяви във Велико Търново служебният премиер Огнян Герджиков.

„Трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция. Най-вече, защото граничим с тази страна, докато другите са по-отдалечени. За нас е много важно Турция да е приятел на България, доколкото това е възможно. Още повече, че ние сме страни членки на НАТО. Това , че има известни опити от известни лица, опит за натиск в полза на една или друга политическа сила, не е за първи път“, коментира Герджиков.

Той допълни, че е създадена организация, за да се противодейства като няколко лица са експулсирани, на други им е забранено да влизат на територията на страната.

„Екстрадираните турски граждани не са с дипломатически ранг и са се занимавали с неща, с които не е редно да се занимават“, каза Огнян Герджиков.

Той е категоричен, че няма опасност от провал, нито пък за легитимността на изборите заради това, че партия „Воля“ се проверява от прокуратурата.

„Това не може да се допусне в никакъв случай. Ако има някакви проблеми около тази партия, има органи, които отговарят за това и вземат съответното решение. Така, че нека да оставим органите на реда да действат така, както е редно“, коментира Герджиков.

Той обясни, че има съсредоточване на сили на първи ред на границата ни, за да се противодейства на изборния туризъм.

„Има пълна готовност, МВР е мобилизирано. мобилизирани са и всички специални служби, за да бъдат проведени изборите и да не бъде опорочен резултатът. Всички мерки са взети. Вече обикалям няколко областни града, говоря с областни управители, с кметове, с председатели на Избирателни комисии и се обеждавам, че съществува много добра организация и към днешна дата няма никакви основания за опасения за провал на изборите“, категоричен е служебният премиер.

След среща с кметовете от Великотърновска област, Герджиков заяви, че служебният кабинет няма да има време да реагира на поставените от тях проблеми, освен на най-належащите за обекти в аварийно състояние, застрашаващи човешки живот. Имало и въпроси свързани с оперативни програми и по тях можело да се помогне на региона.

След разговор с ректора на ВТУ , Герджиков заяви, че е останал с много добри впечатления от проф.Христо Бонджолов като добре подготвен човек за този пост.

„Смятам, че на поставените въпроси относно университета и висшето образование, смятам че мога да бъда полезен и след приключването на мандата ми като служебен премиер“, каза Огнян Герджиков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.