Зоран Заев заяви, че споделя наградата от Мюнхен с Бойко Борисов

Нинова призова депутатите на БСП да напуснат парламента

Възрастен мъж от Козлодуй загина след пожар в дома му

НКЖИ отхвърля версията за счупената стрелка, причинила дерайлирането на товарния влак

Без Владо Карамазов в „Откраднат живот“ Ралица Паскалева се забърква в любовна драма

Автобусът на годината e хибриден Mercedes Citaro спечели конкурс

Един мъж е починал, а други петима са пострадали при сбиване в центъра на Кюстендил

Тежко е състоянието на 9-годишно дете, болно от морбили

Най-малко 8 души загинаха и над 50 бяха ранени при пожар в квартал в Бангладеш

САЩ търсят европейско присъствие в Североизточна Сирия

Дерайлиралият в Пловдив влак е изправен и ще напусне гарата

Елизабет Олсън: Не съм позьорка Сестрата на близначките Олсън е на върха

Мей призова консерваторите да подкрепят споразумението за Брекзит в Камарата на общините

Изборът на Тръмп за посланик на ООН се оттегля след „изтощителни“ два месеца

Заев и Ципрас получиха наградата на Мюнхенската конференция за сигурност

Огнян Герджиков: Няма опасност за изборите заради партия „Воля“

Има известно изостряне на отношенията между ЕС и Турция, но това не означава, че България трябва да предприеме някакви радикални мерки. Това заяви във Велико Търново служебният премиер Огнян Герджиков.

„Трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция. Най-вече, защото граничим с тази страна, докато другите са по-отдалечени. За нас е много важно Турция да е приятел на България, доколкото това е възможно. Още повече, че ние сме страни членки на НАТО. Това , че има известни опити от известни лица, опит за натиск в полза на една или друга политическа сила, не е за първи път“, коментира Герджиков.

Той допълни, че е създадена организация, за да се противодейства като няколко лица са експулсирани, на други им е забранено да влизат на територията на страната.

„Екстрадираните турски граждани не са с дипломатически ранг и са се занимавали с неща, с които не е редно да се занимават“, каза Огнян Герджиков.

Той е категоричен, че няма опасност от провал, нито пък за легитимността на изборите заради това, че партия „Воля“ се проверява от прокуратурата.

„Това не може да се допусне в никакъв случай. Ако има някакви проблеми около тази партия, има органи, които отговарят за това и вземат съответното решение. Така, че нека да оставим органите на реда да действат така, както е редно“, коментира Герджиков.

Той обясни, че има съсредоточване на сили на първи ред на границата ни, за да се противодейства на изборния туризъм.

„Има пълна готовност, МВР е мобилизирано. мобилизирани са и всички специални служби, за да бъдат проведени изборите и да не бъде опорочен резултатът. Всички мерки са взети. Вече обикалям няколко областни града, говоря с областни управители, с кметове, с председатели на Избирателни комисии и се обеждавам, че съществува много добра организация и към днешна дата няма никакви основания за опасения за провал на изборите“, категоричен е служебният премиер.

След среща с кметовете от Великотърновска област, Герджиков заяви, че служебният кабинет няма да има време да реагира на поставените от тях проблеми, освен на най-належащите за обекти в аварийно състояние, застрашаващи човешки живот. Имало и въпроси свързани с оперативни програми и по тях можело да се помогне на региона.

След разговор с ректора на ВТУ , Герджиков заяви, че е останал с много добри впечатления от проф.Христо Бонджолов като добре подготвен човек за този пост.

„Смятам, че на поставените въпроси относно университета и висшето образование, смятам че мога да бъда полезен и след приключването на мандата ми като служебен премиер“, каза Огнян Герджиков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.