Повреда остави без ток милиони хора в Централна Америка

Путин предложи на Саудитска Арабия да си купи С-300 и С-400 за защита

Тръмп: САЩ искат да избегнат война с Иран

Променят движението в София заради празника на града

Според учени: Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания

Слънчево и топло ще е времето днес

София празнува със „140 удара в минута” Аудиовизуално шоу на площад “Княз Александър I” тази вечер

Общинският съветник и издател от Велико Търново Нейко Генчев: Шумът убива в огромни мащаби Според данни на СЗО 3500 смъртни случая годишно се дължат на прекомерен шум

Горящо ремарке на тир блокира движението на магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Етичната комисия разглежда кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

ЦИК и СЕМ подписват споразумение за местните избори

Катастрофа затруднява движението на пътя Плевен – Русе

На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Огнян Герджиков ще е служебен премиер

След промяна на решението в последните минути бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков е бил избран за служебен премиер от президента Румен Радев, научи „Труд“.

Огнян Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира във Виенския университет и в Хамбургския институт „Макс Планк“. Асистент при проф. Нисим Меворах, а по-късно професор по търговско право в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право.

Депутат в 39-ото и 40-ото Народно събрание от НДСВ. На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-ото Народно събрание. На 4 февруари 2005 г. е свален предсрочно от длъжността. В 40-ото НС е председател на парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията.

Носител на орден „Стара планина“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Ей Радев и ти се оказа женски полов орган макя ти проста. Българи в България няма ли бре? Пак евреи и еврейски подлоги назначавате, а те българомразци и добро българите няма да видят.

 2. Ето ви царедворец – подлаган! Хлъзгав и потаен. Май го помним от едно НС. ДА ВИ Е ЧЕСТИТ

 3. Хич да не ви е на х*я, всичко ви се пише на г*за!

 4. Тоз на две магарета не може да раздели плявата, ще става премиер в сянка ? Като се сетя , че щеше да забранява гласуването с чужди карти и не можа, си мисля, че не може си събра хората от Мин. Съвет на едно място. Отиде едно изгубено време пак и лапане на тлъсти заплати.

 5. От поезията на Герджиков“и да викаш и да крякаш трябва ти да се изакаш“.

 6. НДСВ трупата се събира. Началника на кабинета на царя и човек на казионното БЗНС Ради Найденов ще става външен министър.

 7. НЯМА МЛАДИ И КАЧЕСТВЕНИ ХОРА … явно!
  Тоя щял да става служебен премиер….
  Герджиков до днес беше на хранилка във фирмата АКВАХИМ на АВЕРА си и от НДСВ, по късно от БНД, а сега от РъБъ – Борислав Великов, който уби човек на пътя и не лежа нито един ден! ТИЯ ХОРА СА ПОЛИТИЧЕСКИ КЪРВОПИИЦИ!

 8. Огнян Герджиков има едно предимство пред други кандидати – нерешителност и послушание . За това се надявам да слуша генерала и да следва указанията за организиране на честни парламентарни избори , без да се подава на странични влияния . Доколкото следя изявите му след изхвърлянето му от НС , не се е сближил нито с ГЕРБ , нито с РБ , още по-малко с БСП . За служебен кабинет това е подходяща и достатъчно уместна кандидатура !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.