Ограбена жена залови джебчийки в столичния градски транспорт и ги предаде на полицията

Снимка: Архив

Крадлите са пуснати след 24 часа на свобода

Ограбена жена и нейната приятелка успяха да заловят крадлите, измъкнали портфейла й от чантата в столичния трамвай №7, предаде БТВ.

Когато разбрали, че са обрани те се върнали по същата линия, за да издирват сами джебчийките.

Случката се разиграла на 22 декември. Тогава София беше блокирана от авария  и градският транспорт се движеше с огромни закъснения. За да си спести задръстванията Гергана Попова се качила на трамвая, а с нея 4 жени и 11-годишно момиче. Именно тази група е създала суматоха и блъсканица. Когато Гергана разбрала, че е обрана се върнала по следите на джебчийките.

„Бях с приятелка и когато разбрахме, че портмонето ми е откраднато тръгнахме да ги търсим. Взехме трамвая на обратно и слязохме след една спирка. Проверихме в кошовете и намерихме три портмонета”, разказа тя.

Гергана се свързала с IV районно и бързо влязла в контакт със служител на властите. Той й дал напътствия и тя успяла да засече групата в трамвай на спирката на НДК. „Знаеха, че ги следим. Качихме се в трамвая, те опитаха да слязат и пак да се качат. На спирката казахме на ватмана, по съвет на полицая на телефона, да не отваря вратите”, посочи Гергана.

По думите й в трамвая е имало недоволни хора, че ще закъснеят заради ареста, но е имало и готови да се саморазправят с обирджийките.

Те опитали да излъжат полицията, а по-късно в районното е имало и още две потърпевши, които са ги разпознали.

Джебчийките са били пуснати от полицията след 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право