Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново

Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Сериозен пожар лумна във вторник вечерта в района на старото военно училище в центъра на Велико Търново. В пламъци е обвит бивш военен корпус. Огънят лумнал около 18,15 часа. Заревото се забелязваше от голямо разстояние заради буйните пламъци и силното задимяване.

Работещи в близките административни сгради забелязали стихията и подали сигнал на телефон 112. На място незабавно се озовали 4 пожарни автомобила и 16 огнеборци.

pojar-1"Борбата с пламъците е трудна, заради голямото количество складирани в изоставената постройка дървени и хартиени отпадъци", обясниха участващи в спасителната акция.

През последните години в постройката се подслоняват бездомници. Клошарите веднъж бяха предизвикали пожар там, а сега отново се е стигнало до инцидент. Вероятно в студа са запалили огън, за да се греят и пламъците са обхванали стария военен корпус.

В необитаемата сграда горят още стари гуми и дървени греди. Ръководствата на Областната дирекция на МВР и на РД на ПБЗН във Велико Търново са на мястото на инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България