Огромна награда и договор за Стойчо Младенов

Стойчо Младенов получи огромна награда в кариерата си. Екзекуторът на „Ливърпул“ беше избран за най-добър треньор на сезона в казахстанския футбол. Със своя „Кайсар“ специалистът спечели купата на страната – за първи път от 20 години в историята на клуба. А така „пустинните лисици“ дебютно ще играят в Лига Европа, защото преди са участвали в азиатските турнири.

Младенов изпревари в класацията треньорите на грандовете „Астана“ и „Кайрат“. В нея гласуват всички наставници на отборите в елита. Роман Хрихорчук спечели титлата с „Астана“, но не се представя убедително в групите на Лига Европа. А Алексей Шпилевски с „Кайрат“ остана с празни ръце.

За Младенов това е трето международно признание. Преди 10 години той бе избран за треньор №1 на египетското първенство, когато водеше ЕНППИ. Още един сезон по-рано стана най-добър наставник в турнира за купата на Персийския залив, която спечели със саудитския „Ал Ахли“. Два пъти е и №1 в България, когато водеше ЦСКА.

В интервюто след награждаването в столицата Нур Султан българският специалист каза и новина – подписал е нов договор с „Кайсар“. По този начин Младенов сложи край на спекулациите за бъдещето си. Вторият най-властен човек в Казахстан – Кримбек Кушербаев, доведе Стойчо в Кизилорда преди три години и след спечелването на купата в съблекалнята обяви оставането му.

Коментари

Задължително поле