ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Огънят край село Сакарци се разгоря наново, продължава гасенето край селата Срем и Черничино

Снимка: Областна администрация - Хасково

Пожарната обстановка на територията на област Хасково остава усложнена, съобщиха от пресцентъра наОбластната администрация.

Цялата налична техника на районните противопожарни служби, на държавното горско стопанство и допълнителната помощ от Кърджали и Елхово са включени в потушаването на четирите действащи огнища на пожари в региона.
В района на ивайловградското село Черничино огънят е унищожил над 300 декара смесена гора. Там заради труднодостъпната местност борбата с огъня от страна на пожарникари и лесничеи е предимно на ръка.
Пожарът, който гори повече от денонощие край свиленградското село Маточина, се развива към село Варник и все още не е локализиран. Там повече от 12 часа работят военни, пожарникари, горски и доброволци от Свиленград.

Продължава гасенето на пожарите край Сакарци, Срем и Черничино – засега няма опасност за населени места, съобщиха от  Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН). В село Сакарци, община Тополовград, пожарът бе локализиран в сряда вечерта на площ 800 дка. В момента е тръгнал леко към село Хлябово, допълнително са изпратени автомобили с висока проходимост и пожарни. В момента се работи по ограничаването и ликвидирането му.
При пожара в района на село Срем, община Тополовград, на място работят пет противопожарни автомобила, като са включени автомобили от Елхово допълнително. Изпратени са от Горското стопанство в Елхово допълнителни сили и средства.
Друг пожар, който гори на територията на област Хасково, е в района на село Черничино, община Ивайловград. Един автомобил с висока проходимост на Горско стопанство и 10 служителя от РД ПБЗН – Хасково и четири служители от Крумовград работят по погасяването му. „В момента се работи усилено. Площта е около 300 дка в момента, предимно широколистна гора, низово“, допълни комисар Бързилов от  Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН).
Той увери, че засега населените места не са застрашени от огъня. Според него в област Хасково се очертава да е тежко положение.
„Може би тежко ще бъде и утре, защото там от прогнозата дават най-висока степен от пожарен риск“, каза комисар Бързилов и апелира населението да не пали в сухи треви огън.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.