Одитор №1 на МО на обучение в Париж

Франция плаща стипендията на шефа на дирекцията Славчо Затков

Ще се обучава в курс по антикорупция

Шефът на дирекция “Вътрешен одит” на военното министерство Славчо Златков излетя вчера за Париж, където ще се обучава във Висшето училище по администрация, което е завършил с отличен френският президент Еманюел Макрон, научи “Труд”. Известно е, че преди да се впусне в политиката Макрон е бил финансов инспектор. Във френската столица Златков ще премине курс по антикорупция, като пълната издръжка по време на обучението се поема изцяло от Франция. МО плаща само самолетните билети и командиръвочните.

За да бъде удостоен, Златков се е явил на конкурс във френското посолство у нас. Според регламента интервюто с всеки от кандидататите се провежда на два езика – английски и френски. След това резултатите се изпращат в Париж и от там, а не в София, казват кой е спечелил и трябва да замине за обучение.

Подписът на Славчо Златков стои под доклада за извършения одит на ВМА по време на служебния кабинет. Според него в дирекцията работят големи професионалисти и във въпросната проверка са участвали много опитни експерти, не са случайни хора, а такива, които рабоят в системата на МО още от 90-те години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България