Елиминираха терористите, атакували хотел в Найроби

НФСБ ще гласува против решението за преговори за F-16

Депутатите отхвърлиха законопроекта на БСП срещу двойния стандарт на храните

Тодор Чобанов: Половината документи за прием в детските градини ще се събират по служебен път Големият брой чакащи се отнася за яслените групи, каза зам.-кметът на София

Бившият мексикански президент Енрике Пеня Нието приел 100 милиона долара подкуп от Ел Чапо

Електрическа кола за народа Opel чертае смели перспективи за Corsa

БСП покани премиера, а ГЕРБ – президента на дебатите за изтребителите в парламента

Директорският съвет на НИМХ е взимал решения без правомощия, показва одит

Проф. Асен Балтов: 12 000 неосигурени пациенти са минали през „Пирогов“ за година С 6 млн. лв са намалени дълговете на болницата, каза директорът

Любомир Кючуков: Във Великобритания няма мнозинство за каквото и да било решение по Брекзит

Цветан Цветанов: Обществото трябва да знае всичко за разходите по закупуването на новия изтребител

Ген. Симеон Симеонов: ДПС ще подкрепи решението за започване на преговори със САЩ за Ф-16

Майка и син загинаха при пожар в шуменския кв.“Дивдядово“

Румен Петков: Всеки глас за Ф-16 ще е национално предателство

Демонтажът на американската империя Той е спасителен за САЩ и света

Одобриха 2,26 млн. евро за щетите от наводненията

Андрей Новаков

Евродепутатите одобриха предложението на Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) на България да бъдат отпуснати 2,26 млн. евро за справяне със щетите от наводненията в Бургас и региона от есента на миналата година. Гласуването мина днес по време на пленарната сесия на Европарламента в Страсбург. Припомняме, че с 31 гласа “за” Комисията по бюджети на Европейския парламент одобри отпускането на средствата по линия на Фонд “Солидарност”. Сумата ще покрие разходи по възстановяване на инфраструктурата в област Бургас.

През октомври миналата година поройните дъждове взеха 5 жертви и засегнаха близо 6000 души от Бургаско. Проливните дъждове нанесоха големи щети на над 140 къщи и на общинската инфраструктура. Средствата от европейския фонд “Солидарност” ще покрият разходи по възстановяването на общинската инфраструктура, включително мостове, водоснабдяване и канализация, почистване на речни корита и възстановяване на здравна и социална инфраструктура.

Фонд “Солидарност” на Европейския съюз е създаден за реагиране при големи природни бедствия и като израз на европейската солидарност с регионите, засегнати от бедствия в рамките на Европа. Фондът бе иницииран в резултат на сериозните наводнения в Централна Европа през лятото на 2002 г. Оттогава той е бил използван при 80 различни бедствия, породени от природни катастрофи като наводнения, горски пожари, земетресения, бури и суша. До момента Фондът е предоставил помощ на 24 различни европейския държави в размер над 5 млрд. евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.