Данаил Кирилов: Нямам съмнения, че системата за случайно разпределения на дела е била манипулирана

Министерски съвет пусна официален сайт за борба с коронавируса Ще предоставя официална информация за всички предприети мерки и дейности

Харви Уайнстийн вече няма симптоми на Covid-19

Дават по една минимална работна заплата и осигуровки за свободния сектор в културата

Вицепремиерът Каракачанов предлага забрана за внос на чужди земеделски продукти в сезона до изчерпване на българските

Какво прави българинът, като му кажат “не излизай”?

Бой в домашния арест Веруюто „Бие ме, защото ме обича“ се възражда в здравната криза

Борис Джонсън остава в болница

61-годишна жена е с коронавирус в болницата в Горна Оряховица От общо петима заболели, трима вече са здрави

Тръмп, Путин и крал Салман обсъдиха стабилизиране на търговията с петрол

Д-р Симидчиев: Алергичният ринит може да бъде сгрешен с вирусна инфекция

Катастрофа ограничава движението на магистрала „Тракия“

13 нови случая на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 624 (ВИДЕО) Чака се пробата на починал мъж в Александровска болница, каза ген. Мутафчийски

Днес е Разпети петък за католиците

Две бременни жени починаха от коронавирус в Мексико

Одобриха 2,26 млн. евро за щетите от наводненията

Евродепутатите одобриха предложението на Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) на България да бъдат отпуснати 2,26 млн. евро за справяне със щетите от наводненията в Бургас и региона от есента на миналата година. Гласуването мина днес по време на пленарната сесия на Европарламента в Страсбург. Припомняме, че с 31 гласа “за” Комисията по бюджети на Европейския парламент одобри отпускането на средствата по линия на Фонд “Солидарност”. Сумата ще покрие разходи по възстановяване на инфраструктурата в област Бургас.

През октомври миналата година поройните дъждове взеха 5 жертви и засегнаха близо 6000 души от Бургаско. Проливните дъждове нанесоха големи щети на над 140 къщи и на общинската инфраструктура. Средствата от европейския фонд “Солидарност” ще покрият разходи по възстановяването на общинската инфраструктура, включително мостове, водоснабдяване и канализация, почистване на речни корита и възстановяване на здравна и социална инфраструктура.

Фонд “Солидарност” на Европейския съюз е създаден за реагиране при големи природни бедствия и като израз на европейската солидарност с регионите, засегнати от бедствия в рамките на Европа. Фондът бе иницииран в резултат на сериозните наводнения в Централна Европа през лятото на 2002 г. Оттогава той е бил използван при 80 различни бедствия, породени от природни катастрофи като наводнения, горски пожари, земетресения, бури и суша. До момента Фондът е предоставил помощ на 24 различни европейския държави в размер над 5 млрд. евро.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.