Ожънаха нива с канабис в монтанско село

Нарконива с над 1000 стръка канабис ожъна полицията край монтанското село Лехчево. По случая тече разследване. niva_kanabis_lehchevo2

Служителите на сектор "Криминална полиция" при Районното управление на МВР в Монтана получили във вторник сигнал за парцел с наркотици в Лехчево, община Бойчиновци – на 33 км от областния град. Пазителите на реда пристигнали в селото и открили в полето в имот, стопанисван от Иво С./26 г./ и засаден с царевица, цял парцел с наркорастения. При извършения на място тест се оказало, че част от нивата е засадена с канабис. С помощта на работници от кметството криминалистите ожънали 1200 стръка. Само зелената тревна маса, отделена от стеблата се оказала с тегло 27,9 кг.

Полицаите натоварили цял лекотоварен автомобил с наркореколтата и я откарали под ескорт в Районното управление. Стопанинът на нивата Иво С. се занимава със земеделие и заявил пред криминалистите, че канабисът не е негов и не знае как се е появил на земята му. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право