ЦРУ: България е трета в света по смъртност на населението

87 оперни шефове мъдрят бъдещето на изкуството

Тереза Мей: Руската агресия се простира от Западните Балкани до Близкия Изток

Вежди Рашидов откри изложба в парламента

Няма бедстващи щъркели на територията на РИОСВ – Бургас

Борисов за диалога ЕС-Турция: Аз съм си поставил една единствена цел – продължаването на споразумението за мигрантите

Турският президент Ердоган е провел телефонен разговор с Доналд Тръмп

Министър Ангелкова: Ръстът на чуждестранните туристите у нас е 25% спрямо 2015 г.

Всеки трети хотел няма собствен сайт

Румен Радев: Израел може да участва в процеса на енергийна диверсификация за България и региона

Прогнозират поскъпване на газа

Изключват “засега” ЕС и шест други страни от американските вносни мита за стомана и алуминий

„Левски” и ЦСКА играят 3 пъти в сряда (ПРОГРАМА)

Берлин и Лондон не са доволни от обясненията на Зукърбърг

Борисов за случая “Сегрей Скрипал”: Ако не намерим виновниците, ще живеем в страх и несигурност

Озеленяват 100 дка кални паркинги в София Това е една от мерките за по-чист въздух, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова

Снимка: Архив

Започна затревяването на над 100 дка “кални точки” в София, съобщиха от Столична община. “Озеленяването на тези пространства, които експертите определиха като точки, които са източници на запрашаване в града, е една от мерките в програмата на София за подобряване на качеството на въздуха”, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на страницата си във фейсбук.

Кампанията стартира в неделя в кв. “Света Троица”, на ъгъла на ул. “Цар Симеон” и ул. “Димитър Петков”. Събитието е първото от серията инициативи, в които предстои по график в рамките на месец юни да се засади зеленина върху безстопанствени площи на територията на Столична община. “Кампанията ще обхване по график всички райони, чийто кметове са заявили площи при предварителното проучване и “картиране” на терените”, обяви Йорданка Фандъкова. За озеленяването на по-големите участъци общината ще се обърне за съдействие и към доброволци, а за по-малките ще се погрижат екипи на районните кметове, със съдействието на Столичния инспекторат.

“С тази кампания планираме до края на юни да затревим над 100 дка площи, повечето от които в момента са нерегламентирани паркинги”, съобщи заместник-кмета на София по екология Йоана Христова. Терените ще бъдат прекопани, ще се посадят треви и храсти и ще се добави компост от площадката “Хан Богров”. Освен това, ще бъде осигурена и водоноска, с която да се поливат посевите, уточни Христова. По думите й, ангажимент на районните кметове ще е тези площи да бъдат оградени, така че да се предотврати превръщането им отново в паркинги. Това може да стане с помощта на колчета, или с кашпи за поставяне на саксии.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Не, не да слагат павета или да ги затревяват, а да строят многоетажни паркинги и да приберат колите от тротоарите, градинките и улиците. Парите, дето ги прибират от глобите от вдигнатите неправилно паркирани автомобили, да отиват във фонд за строителство на многоетажни – надземни и подземни – паркинги на всички свободни и удобни общински имоти в града.

  2. Вчера ги гледах точно до нас какви ги вършат. Пълна порнография. Докараха някаква странна кафява льосова земя, която става за всичко друго, само не и за затревяване. Нахвърляха я отгоре върху добре утъпканата от колите преди време площ.А на нея прясната тревица тъкмо беше взела да си пробива път и да затревява по естествен път. После го оставиха на някакви грозни неравни буци, които така и не успяха да валират, защото се валира в друг момент. Оцвъкаха навсякъде със спрей по плочките едни грозновати фигури, за които трябва да проявиш голямо въображение, за да схванеш, че са сърца и накрая събраха и си тръгнала като дори не поляха терена. Пак някой прибира едни хубави парички и отбива номер. И после има още един въпрос. Дори и по някакви неведоми божи сили, тази трева да поникне и да прорасте, кой ще я коси, почиства от плевели, ръси против всякакв буби и прочее. Царе сме да се бием в гърдите и накрая нищо да не свършим като хората. Аз, дето нямам вила или градина, съм си взел фреза и обработвам 30-те квадрата градинка пред входа на блока за половин час и тя в момента изглежда като градините на Шьонбрун пред това “нещо” в съседство на блока ни.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.