Ози Осбърн - Принцът на мрака

Чудо - Ози Осбърн стана на 71 години - нещо, което малцина, включително и той самият, са очаквали! Ексвокалът на Black Sabbath, известен още с прозвището Принцът на мрака, нееднократно е изказвал удивлението си от факта, че все още е жив, нарича себе си “медицинско чудо” и дори дари тялото си на Музея по естествена история, за да проучат учените причините за нечовешкото му дълголетие. Освен баналните за рокзвездите пиене и дрога, Ози се е лекувал в психиатрична клиника, чупил е врата си по време на шофиране (като по време на лечението е бил вкаран в състояние на изкуствена кома), и страда от генетично заболяване, подобно на Паркинсон. Да не говорим за нервните кризи и семейните проблеми. Пожелаваме на този рокдинозавър още дълги години живот, за да радва феновете както с музика, така и с прочутите си остроумия, част от които публикуваме тук.

Навремето баща ми ми каза: “Джон Осбърн, ти или ще станеш велик човек, или ще влезеш в затвора”. Ами, нямах много голям избор...

От всички неща, които съм изгубил през живота си, най-много ми липсва акълът.

С възрастта започват да те подвеждат три неща: като първо, паметта, а второ и трето - аз ги забравих.

Пинк Флойд правеха музика за богаташки синчета, ние бяхме обратното.

Да си трезвен в автобуса е съвсем различно от това да си пиян в автобуса.

Виаграта е страхотно приспивателно. Взимам Виагра и съпругата ми Шарън веднага отива да спи.

Рокмузиката не е за пе,фекционисти.

Лудостта не се научава, тя ти идва отвътре.

Навремето си мечтаех Пол Макартни да се ожени за сестра ми.

Наистина обичам публиката си. Когато съм на сцената, не за тях е привилегия да ме гледат, а за мен е привилегия да съм пред тях.

Писна ми да слушам тази простотия, че не оръжията убивали, а човекът. Ами щом е така защо дават оръжия на хората, които изпращат на война? Защо не пращат само хората?

Мога да кажа съвсем честно, че всички лоши неща, които някога са ми се случили, са свързани с наркотиците и алкохола. Имам предвид, че никога нямаше да уринирам на площада в Сан Антонио, Тексас пред мемориала Аламо в девет сутринта, облечен с вечерна женска рокля, ако бях трезвен.

"Smells Like Teen Spirit" на "Нирвана" силно ме впечатли. Стана ми адски приятно, когато чух, че Кърт Кобейн ми е бил голям фен.

За да лъжете, трябва да имате отлична памет, а при мен тя е никаква.

Аз съм грижовен, за хората съм, и съм създаден да забавлявам хората. Аз съм човек на семейството. Аз съм съпруг. Баща. Бил съм и много други неща през годините, за които не искам да говоря. Винаги се опитвам да подобря себе си. Мисля, че това ми е присъщо.

Аз съм яростен алкохолик и яростен наркоман и не бих искал да видя децата ми да вършат същото нещо.

Някой ми каза тази сутрин: “На какво отчиташ, че се дължи твоето дълголетие?” Не знам. Имам предвид, че не можех да планирам живота си по-добре. По всички сметки би трябвало да съм мъртъв! Само като си помисля за злоупотребата, на която подлагам тялото си - наркотиците, алкохолът, начинът ми на живот през последните десетилетия!

Какво е това?... Това е музика, на която да получиш мозъчен пристъп.

Накъде отива светът?

Майка ми беше аматьорка в пеенето, а баща ми аматьор в пиенето.

За другите Хелоуин е веднъж в годината. За мен е всяка вечер.

Аз не съм музикант - аз съм лош актьор.

За мен смъртта е следващият етап. Не вярвам, че за нас това ще е краят - не вярвам, че със смъртта настъпва краят на цялото човечество.

 

Случката с прилеп

На 20 януари 1982 г. по време на концерт на Блак Сабат в Айова фен хвърля прилеп в краката на Ози. Ози мисли, че е гумена играчка и му отхапва главата. Бързо го изплюва, след като схваща, че е истински. След концерта му бият инжекция против бяс. “Главата му мърдаше в устата ми, по устните ми се стичаше кръв”, пише той по-късно в автобиографията си. “Трябваше ми доста вода, за да преглътна тази шибана глава на прилепа. Все още я чувствам заседнала в шибаното ми гърло, след всичките тези години. Хората от цял свят ми казват: “Ти си този, дето убива животинки. Правиш ли го още? Всяка нощ ли го правиш? Гарантирам ви, че ако умра сега, утре хората ще напишат - “Ози Озбърн, човекът, който отхапа главата на прилеп, умря в своята хотелска стая”. Ей това ме чака...”

 

За него

Той е истински „Железен човек”

Ози е истински “Железен човек” като в едноименната песен на Блак Сабат. Искам да кажа, че той има толкова много пирони и пластини, имплантирани в тялото след травми и инциденти. Нека обаче да се запомни, че Ози е първата мега звезда, който събра достатъчно смелост, за да открехне напълно завесата на личния си живот пред публиката. Той бе първият!

Шарън Осбърн, съпруга на Ози

 

В него има самота

В него има някаква невинност и самота. Среща се и контактува с адски много хора, но винаги сякаш стои някак си встрани от тях.

Джони Деп, актьор

 

Веднъж шмърка мравки вместо кока

Пита ме имам ли кока, казах, че нямам. По масата пълзяха мравки, Ози направи линия от тях и ги изшмърка. Голям идиот, изобщо идеята Ози и Мотли Крю да са заедно на карнавала Марди грас не бе много добра... Щом обаче на хоризонта се появеше жена му Шарън, той ставаше коренно друг човек, истински ангел.

Ники Сикс, фронтмен на метъл бандата Мотли Крю

 

Предложиха ми да направим тройка

Веднъж се натъкнах на Шарън и й казвам: “Аз съм огромен фен на вашия съпруг Ози!”, а тя ми вика: “Така ли? Що не минеш някоя вечер през къщи да направим тройка. Мисля, че се шегуваше.”

Мат Льоблан, актьор

Коментари

Задължително поле