ОЗХО потвърди: При химическото нападение в Сирия е използван зарин

Генералният директор на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) Ахмет Юзюмджю заяви в сряда, че „неопровержимите“ резултати от пробите от предполагаемата химическа атака в Сирия сочат, че за нейното осъществяване е използван зарин или сходна субстанция, предаде Франс прес.

Проби от 10 жертви на химическото нападение в сирийския град Хан Шейхун бяха анализирани в четири лаборатории и резултатите „сочат излагане на зарин или на субстанция близка до зарина. Получените резултатите от анализа са неопровержими“, заяви Юзюнджюн.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Да бе, да. Сега моят брат про-руски кибер солдат комент с две думи ще те опровержи. Между другото той разбира от всичко защото е полу руснак а те разбират от авиация до химически оръжия. За това и толкова харесвам Руското и Путин. Защото са либерални, демократични и са защитници на християнските ценности в Русия, Сирия…Турция..Татарстан и др станове.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.