Съмнения в ГЕРБ, дали ветото на Радев не е свързано с Елена Йончева

Бизнесът в Търговище посочи какви специалисти са му нужни

Университети и бизнес обсъждат сътрудничеството си в София

Златни и сребърни накити за над 30 000 лв. откриха в бельото на румънка на “Лесово”

Васил Велев, АИКБ: Преминаваме към жълта степен на готовност за протести заради цената на тока

Договаряме със Сърбия изграждането на железопътната инфраструктура по Коридор 10

С 50 лева се увеличава стипендията за докторантите

Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Вековните букови гори в „Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕСКО

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

ОИК-Септември отказа да прекрати предсрочно пълномощията на подсъдимия в Испания кмет на Семчиново

Снимка: Архив

Общинската избирателна комисия (ОИК) – Септември отказа да прекрати предсрочно пълномощията на кмета на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков, който в момента е подсъдим по дело за нелегален трафик на хора и склоняване към проституция и участие в организирана престъпна група заедно с още 8 свои сънародници.

На свое заседание ОИК-Септември се произнесе по казуса с кмета на село Семчиново и взе решение с 6 гласа „за” и 3 „против”, че не следва да се предприема процедура по чл. 42, ал. 3 от ЗМСМА за предсрочно прекратяване на пълномощията на избран кмет на кметство Семчиново и изпращане на уведомление до Пламен Темелков в тази връзка.

Мотивът за това решение е, че считано към 24 септември 2017 г. не са налице законовите предпоставки за това. За отказа си ОИК-Септември се позовава на представени писмени доказателства, че Пламен Темелков е в неплатен годишен отпуск, считано до 6 октомври 2017 г. включително.

„Правото на неплатен годишен отпуск е субективно право на всяко лице, гарантирано от разпоредбите на Кодекса на труда, което следва да бъде зачетено. Отделен е въпросът, че считано към настоящия момент Темелков не е злоупотребил с това си признато му от закона право, като следва да се има предвид, че същият ползва неплатен годишен отпуск за период от 30 работни дни, което време се признава за трудов стаж, съгласно разпоредбата на чл. 160, ал. 3 от КТ“, посочват също от ОИК-Септември.

Това тяхно решение подлежи на обжалване пред Административен съд-Пазарджик в седемдневен срок. Най-вероятно обаче жалба няма да бъде подавана, а ще се изчака до 6 октомври, когато изтича срокът, в който Пламен Темелков може да ползва неплатен отпуск, разрешен му от кмета на Община Септември Марин Рачев със заповед от 22 август 2017 г.

Той бе задържан на 26 юни 2017 г. с европейска заповед за арест, в която са визирани обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора и склоняване към проституция. С решение на Окръжен съд – Пазарджик той бе екстрадиран в Испания на 3 август с военен самолет за испанския град Марбея, заедно с останалите си съучастници.

По закон кметът на Семчиново има право на платен годишен отпуск от общо 44 работни дни, които е използвал от 23 юни до 23 август 2017 г. и на 30 работни дни неплатен отпуск, разрешен му със заповед на кмета на Община Септември Марин Рачев от 24 август до 6 октомври.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Една история за това как върнах съпруга си обратно. Моят свят и животът ми се завръщат! След една година на счупени отношения съпругът ми ме уведоми за причините. Чувствах се, че животът ми е на път да свърши, почти се самоубих, бях емоционално настроен от много дълго време. (Благодарение на вещицата, наречена д-р Н. НАГА), когото срещнах онлайн. Един верен ден, докато плават през интернет, съм свидетел на свидетелството на този магьосник. Някои хора свидетелстват, че е върнал своето бивш гадже, някои признали, че възстановява матката, изцелява рак и други болести, някои признават, че може да заклейми, за да спре развода и т.н. Също така срещнах специално свидетелство за жена на име CINDY, тя свидетелства за това как тя е довела нейния приятел Ex за по-малко от два дни и че в края на своето свидетелство тя се отказва от имейл адреса си д-р NHAGA. След като прочетох всичко това, реших да опитам. Свързах се с него по имейл адрес (Nhagaspellcaster@gmail.com) и обясних проблема, като ми каза да не се безпокоя, че след 48 часа съпругът ми ще се върне при мен. За моя изненада съпругът ми дойде при мен и ме помоли да му простя. Решихме проблемите си и сме по-щастливи от преди …
    Д-р НХАГА наистина е талантлив човек и няма да спра да го публикувам, защото е чудесен човек … Ако имате проблем и търсите истински и истински специалист за решаване на всички ваши проблеми. Това е легитимно. Свържете се с него на неговия имейл (Nhagaspellcaster@gmail.com) или посетете http://www.nhagaspellcaster.webs.com

Отговорете