Около 15.00 ч ще бъде възстановено движението в тунел „Ечемишка“

Около 15.00 часа ще бъде възстановено движението в тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Премиерът Огнян Герджиков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и членовете на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат днес на пускането на движението през тунел „Ечемишка” на автомагистрала „Хемус”. Двупосочното преминаване на моторните превозни средства през тунела ще бъде възстановено в 15.00 часа.

След приключването на следствените действия в тунел „Ечемишка“ и работата на специално назначената от АПИ експертна комисия, която излезе с техническото решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност, започна демонтиране на старата осветителна конструкция при 24-часов режим на работа. Премахнати са 1625 стари осветителни тела. За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

Всички дейности са изпълнени съгласно представения в АПИ проект от „Автомагистрали“ ЕАД, който е съгласуван от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България