Окончателна присъда: 12 години затвор за подпалвача Харакирито

ВКС потвърди присъдата от 12 години затвор за созополския подпалвач Павел Господинов –Харакирито. Процесът срещу Харакирито се точи пет години, но накрая приключи с ефективна присъда, коментираха магистрати.

Харакирито, който носи прякора си заради опит за самоубийство с нож на младини, е признат за виновен, че подпали къща в Стария Созопол, а в нея изгоряха трима души. Причината- Гостодинов искал да отмъсти на бившите си квартиранти, които му дължали 600 лева наем и не му ги плащали. Именно те живеели в тази къща, след като се изнесли от неговата.

Подпалената сграда е на ул."Тюлен“, собственост е на „Д" АД- София и е на стойност 1 715 000 лева. Триетажната къща е паметник на културата.

През ноември 2012- та година Харакирито залял входа и с бензин и драснал клечката. Огънят лумнал и в пожара загинали бившата наемателка на Харакирито Диана и възрастните и родители, които били трудно подвижни. Успял да се спаси само приятелят на Диана- Георги.

Харакирито след лумването на пожара също се присъединил към хората, които с всички сили го гасили. По- късно обаче се оказа, че именно той е подпалвачът. Тубата с бензин, с която полял входната врата, бе открита в автомобила му.

Подпалвачът Павел Господинов е осъден да заплати на частните обвинители- синовете на загиналата 51 годишна Диана, обезщетение от 100 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България