Окриха две нелегални дестилерии и над 200 литра алкохол без платен акциз на Митница Бургас

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас откриха две работещи нерегистрирани дестилерии за етилов алкохол и иззеха от друг регистриран „казан" 221,5 литра етилов алкохол без обезпечен или платен акциз, при три отделни проверки през последните дни, съобщиха от Агенция "Митници".1541678216

На 6 ноември 2018 г., митническите служители извършват проверка в частен имот на територията на селище в община Нова Загора по оперативна информация за нерегламенитрано производство на акцизни стоки. При проверката в обекта са открити в работен режим две съоръжения за изваряване на етилов алкохол с обем от 150 и 250 литра -заредени с ферментирал материал и със запалени огнища. Установено е, че обектът няма валидно удостоверение за регистрация на специализиран малък обект за дестилиране /СМОД/ от Митница Бургас в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Дестилационните съоръжения са иззети, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение. Още един нелегален „казан" с две изградени съоръжения за изваряване на етилов алкохол в работещ режим е открит от митническите служители при проверка в стопанска постройка на територията на община Нова Загора на 1 ноември 2018 г. Обектът не е регистриран по ЗАДС. Процесът на дестилиране е прекратен и съоръженията с вместимост също от 150 и 250 литра са иззети с опис.

При друга проверка на 1 ноември 2018 г. в регистриран и работещ СМОД, в промишлена зона край селище на територията на община Айтос, митническите служители откриват два бидона съдържащи общо 221,5 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, за които собственикът на „казана" не е представил никакви документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. Алкохолът е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право