Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу холандски наркодилър и любовницата му за дрога за 127 000 лв.

Снимка: Pixabay

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 47-годишния холандски гражданин Качмарчик М. и 26-годишната българка Даниела Г. за това, че на 28 ноември 2016 г., на ГКПП-Дунав мост-Русе, като извършители и в съучастие са пренесли през границата на страната високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 242 ал.2 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Стана дума за кокаин и екстази на общо стойност 126 777 лв. Другото обвинение срещу двамата съучастници е за престъпление по чл. престъпление по чл. 354а ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 във връзка с чл.20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс - за държане с цел разпространение на въпросните високорискови наркотични вещества в Русе, Кубрат, Бургас и Пловдив в периода от 28 ноември до 1 декември 2016 г., когато бяха заловени при зрелищна акция пред ресторант в ж. „Тракия” в града под .

На 27 ноември 2016 г.  обвиняемият Качмарчик М. бил в град в Нидерландия, където натоварил лекия си автомобил „БМВ-6“ на микробус с платформа, шофиран от български гражданин. Колата трябвало да бъде доставена на адрес в България. По делото е установено, че горепосочените наркотични вещества били укрити в технологични кухини под предния капак на колата в черен сак и два пакета. Шофьорът на платформата не е бил запознат, че в автомобила транспортира наркотични вещества, нито е проверявал за наличието на такива. По указание на обвиняемата Даниела Г. той трябвало да закара колата до Пловдив. След като влязъл в България през ГКПП-Дунав мост, водачът отишъл с автомобила първоначално до  Кубрат, след това  до Бургас и на 1 декември 2016 г. го предал на двамата обвиняеми в  Пловдив. На същата дата те били задържани от органите на МВР. При извършени претърсвания в автомобила и апартамента, където двамата обвиняеми живеели, били иззети наркотичните вещества – екстази и кокаин. Двамата обвиняеми са с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право