Окръжна прокуратура-Хасково остави в ареста четирима души, обвинени за трафик на хероин

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми четири лица – Ю.К., 47 г., турски гражданин, Ш.Б., на 50 г., български гражданин, В.Д., на 60 г., гражданин на Република Северна Македония, и М.А., на 49 г., холандски гражданин, за това, че в съучастие по между си (Ю. К. и Ш. Б. като съизвършители, а В. Д. и М. А. като подбудители и помагачи) без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 6.522 килограма, на стойност 423 930.00 лв., като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл.242, ал.4, предл. 1 вр. ал.2, предл. 1 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

Образувано е досъдебно производство, разследването по което се води от Митница – Бургас.

На 8 май 2019 г., на ГКПП-Капитан Андреево, около 02.00 часа, от Република Турция в Република България, влязъл лек автомобил, марка „Рено“, управляван от обвиняемия Ш.Б., като негов спътник бил Ю.К. Лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършената такава се установило, че по телата на обвиняемите били укрити пакети, съдържащи прахообразно вещество. Такива пакети били открити и в купето на лекия автомобил. При тестване с полеви наркотест, прахообразното вещество реагирало на хероин.

Проведени са били процесуално-следствени действия, при които били иззети лекият автомобил и намереното наркотично вещество.

В хода на проведеното разследване са събрани доказателства и за съпричастност на обвиняемите В. Д. и М. А., които са били задържани в гр. Пловдив.

Стойността на иззетото наркотично вещество възлиза на 423 930 лева.

По искане на Окръжна прокуратура-Хасково, с Определение от 10.05.2019 г., Окръжен съд – Хасково е взел по отношение и на четиримата обвиняеми мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право