Октай остава в ареста за убийство, сватба няма

22-годишният Октай И от търговищкото село Пробуда., който уби при скандал мъж от рода на сватове, остава в ареста с постоянна мярка за задържане под стража. Това постанови Окръжният съд в Търговище в понеделник, когато Октай и жертвата му Атанас Х.(45г.) трябваше да са на обща сватбена трапеза на родовете им.  Цялото село трябвало да бъде на тържество на брата на Октай и племенницата на убития, но трагедията провали плановете. Младежите вече били женени, но си дошли да почерпят родата, както бил обичаят. Те се отказали от дълго планирания празник и си заминавали за Белгия. Там работели и задържаният за убийството и жертвата му.

От прокуратурата все още не разкриват евентуалния мотив за побоя с крак от маса, който отне живота на Атанас в петък към 3 часа пред селския магазин. В Пробуда обаче се мълви, че Октай, който бил изпил над 2-3 литра бира, влязъл в разправия с Атанас, който уж преди време задявал майка му, която била вдовица. По-възрастният пък ударил към 600 грама уиски и двамата били сериозно почерпени. Дали има истина в твърденията за задявки, или това е защитна версия, не е ясно. Тя се подклаждала от факта, че Атанас бил съден 10-на пъти, включително за грабеж и за изнасилване.

В Пробуда все още са притеснени да не стане разправия между родовете, но хората се държали разумно. Атанас имал син, който бил в Германия, а убиецът му жена и малко дете.  Преди години при взрив на газ в Белгия загинаха баща му, брат му и сестра му. Сега пък Октай е обвинен в умишлено убийство, след като причинил кръвоизлив в мозъка на роднината си.

Коментари

Задължително поле