Оливия Уайлд: Идва времето на силните жени

Актрисата отмъщава на мъжете в трилъра “А Vigilantе”

Никой не регулира козметичната индустрия и това може да бъде много опасно за здравето на милиони млади жени

Майчинството е преломен момент за всички жени. Аз не съм изключение. Често ние дамите не обръщаме внимание какво слагаме върху кожата си, докато не осъзнаем, че носим човешки живот в себе си

Изящната Оливия Уайлд е изключително атрактивна актриса, позната на българските зрители най-вече с ролята си в иконичния сериал “Д-р Хаус”. Извън екранните си изяви, Оливия има кариера като модел – тя е висока, стройна и впечатлява с наситено сексуално излъчване. Тя, както толкова свои еманципирани и радикализирани от модерния феминизъм свои колежки, не желае да е просто красиво лице и тяло. Пробва се като продуцентка и режисьорка. И за да е пълно клишето се изявява като либерална активистка, която подкрепя всички фешън каузи на последното десетилетие – от Обама, през страните от Третия свят и протестите срещу Тръмп, до жените в Запада, които твърдят, че са жертви на “белия хетеросексуален патриархат”. Една от новите роли на Оливия напълно се вписва в този канон. В трилъра “А Vigilantе” тя играе жена, която е жертва на домашно насилие и тръгва да си отмъщава на лошите мъже за тормоза.

Други заглавия в богатата филмография на красивата холивудска газела са “Трон”, “Каубои и извънземни” и “Alpha Dog”. Тя е икона на здрвословните лайфстайл трендове в храненето и козметиката.

- Оливия, Вие играете отмъстителка в новия си трилър “А Vigilantе”, който беше топло приет от фестивалната публика и критиците. Разкажете малко повече за филма?

- Много се гордея с тази роля и с целия екип на продукцията. Сценарият ме спечели още с първото прочитане. Беше един от най-интересните, напрегнати, неочаквани и интригуващи филмови текстове, на които съм попадала в своята актьорска кариера. Бях толкова развълнувана от възможността да се превъплътя в образа на жена, която е жертва на домашно насилие и решава да вземе справедливостта в своите красиви и нежни ръце и с тях да руши стереотипи. Сценарият се разгръща като мистерия. Има ги жанровите елементи на трилъра, но в същото време е много реалистичен и автентичен. Винаги съм искала да бъда Батман, но сега ми се предостави възможност да изиграя реалистична супергероиня отмъстителка, вкоренена в реалността. Моят персонаж е образ на вдъхновение за всички жени и момичета, които са преминали през ада на домашното насилие. Те заслужават такава героиня и такъв филм. “А Vigilantе” е нещо специално за всички с подобни истории.

- Мисията Ви с този филм е да покажете на жертвите, че те трябва да се изправят срещу насилниците и да излязат от спиралата на страха, така ли?

- Да, нещо такова. С целия талантлив и вдъхновен екип от филмови професионалисти искахме да създадем нещо, което да даде сила и кураж на всички, които са минал през бруталния сървайвър на домашното насилие. Посланието на филма ни е жизнеутвърждаващо и положително. Идва времето на силните жени.

- Вие сте една от най-популярните звезди и в областта на съветите за красота. Как майчинството се отрази на Вашата програма за поддържане на красив и здравословен външен вид?

- О, да. Абсолютно се промени към по-добро и към повече загриженост. Майчинството е преломен момент за всички жени. Аз не съм изключение. Често ние дамите не обръщаме внимание какво слагаме върху кожата си, но когато осъзнаем, че носим човешки живот в себе си, за който ще сме отговорни и който ще отгледаме, за да стане човек, тогава всичко се променя. Но аз смятам, че още преди бременността, всяка жена трябва да полага възможно най-качествените грижи за себе си и да мисли за себе си, да бъде егоистично настроена в позитивен смисъл.

- Кое Ви накара да гледате по-сериозно и задълбочено на козметичните продукти?

- Бях поразена от информацията, които усвоих в последните няколко години. Опасностите, които много козметични продукти разкриват пред бременните жени не трябва да бъдат пренебрегвани. Запитах се дали изобщо трябва да подлагаме себе си на тези вредни химикали. Истината е, че изобщо не се нуждаем от подобни продукти при наличието на природни, органични, полезни алтернативи.

- Какво друго открихте за “индустрията на красотата” по време на своето търсене?

- Останах шокирана от количеството на порочните и лишени от етика практики в този колосален бизнес. Никой не регулира козметичната индустрия и това може да бъде много опасно за здравето на милиони млади жени. В Европейският съюз има поне 1300 забранени съставки. В САЩ те са около 20. За мен това е невероятно обезпокоително и аз съм готова да се боря ситуацията да се промени.

- Кое Ви притесни най-много?

- Склонността, която ние като консуматори имаме да оправдаваме и рационализираме консумацията на потенциално опасни химикали. Корпорациите се възползват от липсата на информираност и предлагат вредни продукти, на хора, които нямат времето и желанието да се снабдят с всички факти за нещата, които слагат върху кожата си. Съвсем не е случайно, че наблюдаваме такъв драстичен ръст на ракови заболявания. Ужасяващо е.

- Вие сте веган и не ползвате никакви животински продукти. Как решихте да преминете към този все по-популярен начин на живот?

- Силно привързана съм към веган философията. Аз бях вегетарианка още от 12-годишна, а сега съм веган от осем години и се чувствам превъзходно. За мен причините да не употребявам никакви животински продукти са страшно много – политически, хуманитарни, екологични. Искам да живея живот, максимално отдалечен и изчистен от изкуствени и потенциално вредни продукти. Както в храната, така и в козметиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта