Олимпийски и световни шампиони ще сложат автографите си на „Лодка на приятелството” в Пловдив

Куп спортни легенди и олимпийски и световни шампиони ще сложат в понеделник в Пловдив автографите си на „Лодката на приятелството”, която ще е символ на предстоящото в  града под тепетата първенство на планетата по гребане за мъже и жени до 23 години.

Началото на събитието ще бъде даден в 10.30 часа край финалната купа на гребния канал, където ще се съберат техническият секретар на Международната федерация по гребане (ФИСА) и олимпийски шампион по гребане Светла Оцетова, олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова,  треньорът, извел я до 3 олимпийски медала и олимпийския връх в Пекин – Свилен Нейков, който е и настоящ председател на Българската федерация по гребане, както и олимпийските шампионки Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева.

Освен златни имена от историята на българското и световното гребане своя подпис върху „Лодката на приятелството” ще постави и първият гимнастик в историята на спорта, участвал на 6 поредни олимпийски игри Йордан Йовчев.

Заместник кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков и председателят на Организационния комитет на световното първенство по гребане Иван Попов ще разкрият подробности за организацията на събитието от 19 до 23 юли и икономическия ефект, който то ще окаже върху града домакин.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете