Олимпийски медалистки ще боксират в София

Photographs of Katie Taylor at home in the Bray Boxing Club Ireland

Олимпийски медалистки са заявили участие на европейското по бокс за жени в София (15 - 23 ноември). Сред звездите са шампионката от игрите Лондон 2012 и трикратната № 1 на континента Кати Тейлър (Ирландия), която се бие в кат. до 60 кг, както и Мира Поткин, „бронзова” от Рио 2016. Финландката също боксира при 60-килограмовите.

Двукратната олимпийска шампионка Никол Адамс (51 кг) няма да дойде у нас. След игрите през лятото британците са решили да дадат почивка на опитните състезателки и пристигат с подмладен състав.

На ринга в зала „София” обаче ще се качи №1 на планетата Станимира Петрова. Тя ще се бие в кат. до 54 кг, в която спечели и титлата преди 2 години. Националката ще се опита да вземе реванш за неуспешното си представяне в Рио, където не успя да стигне до битка за медалите в по-долната категория до 51 кг.

До момента за шампионата са заявени 180 състезателки от 24 страни. България ще бъде представена с 6 жени. Старши треньорът Фикрет Ереджебов е включил 3 дебютантки, но е заложил и на опитните Деница Елисеева (57 кг) и Севда Асенова (48 кг).

За първи път в историята супервайзър на първенството ще бъде жена - Сузане Карландер (Швеция).

Тази седмица в Италия се събират всички комисии на европейската федерация, които ще обсъждат и новите предложения за промени в съдийството от международната централа (АИБА). Едното от тях е резултатите да бъдат вземани на всичките петима рефери на ринга, а не на трима от тях, както бе досега. Освен това обсъжда се и вариантът арбитрите да бъдат определяни по електронен път непосредствено преди всяка среща. Промените идват след скандалните отсъждания на олимпиадата, които предизвикаха силно недоволство и скандали.

На снимката

Любителите на бокса ще видят в София олимпийската шампионка Кати Тейлър.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт