Омар Косоко на системи и антибиотици заради грипен вирус

Нападателят на "Ботев" (Пд) Омар Косоко е в момента на системи и антибиотици заради тежък грипен вирус, с който се прибра в Пловдив след зимната си ваканция във Франция. Бившият играч на ЦСКА и "Литекс" е изолиран от съотборниците си, за да не ги зарази, но се очаква до понеделник Косоко да бъде напълно възстановен.

Заради над 40-сантиметровата снежна покривка на терените на футболния комплекс в Коматево "канарчетата" тренират в момента в зала "Оптимум". С "Ботев" в момента се готви полският вратар Даниел Кайзер, който е бил горещо препоръчан от своя сънародник и бивш страж на "жълто-черните" Адам Стаховяк. В момента Кайзер, който е продукт на школата на "Гурник" (Забже), е със статут на свободен агент и се очаква да подпише с "Ботев" за 1,5 година. Пред завръщане в "Ботев" е левият бек Лазар Марин, който скъса по взаимно съгласие с ЦСКА-София, а под наем до края на сезона за "жълто-черните" ще играе защитникът на "Лудогорец" и националния ни тим Георги Терзиев.

"Ботев" (Пд) има вече 4 договорени контроли по време на лагера си в турския курорт Алания, където на 24 и 28 януари ще играе с унгарските елитни тимове "Хонвед" (Будапеща) и "Пакси", на 1 февруари с македонския "Пелистер" и на 2 февруари с руския "Анжи" (Махачкала). Все още се търсят съперници за свободните дати 27 и 30 януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ