24 863 са регистрираните без работа в Северозапада

Волен Сидеров: Всичко в коалицията е наред, надявам се да се виждаме по-често Нямаме абсолютно никакви разминавания, заяви Цветан Цветанов

Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Омбудсманът: Бедността в България е страховита

"Страховити размери заема бедността", каза Мая Манолова в Търговище в четвъртък, когато стана свидетел на разграбването на пакети храни от кампанията "Великден за всеки"

400 пакета с храни раздаде Манолова на християни и мюсюлмани в Търговище

„Страховити размери заема бедността в България. Някак си властимащите се опитват да не го видят, да го пренебрегват и да се правят, че не съществува”. Това заяви в четвъртък пред журналисти в Търговище омбудсманът Мая Манолова, след като 150 пакета с храни бяха буквално разграбени от хората пред храм „Св. Иван Рилски”.

Омбудсмана Манолова раздаде 150 пакети храни и на мюсюлмани, определени от районния мюфтия Енвер Яхов
Омбудсмана Манолова раздаде 150 пакети храни и на мюсюлмани, определени от районния мюфтия Енвер Яхов

Акцията е част от кампанията „Великден за всеки”. За Търговище били определени 300 пакета, за да бъдат разпределени между християни и мюсюлмани. След сблъсъците по обед пред храма, Манолова поръча следобед да бъдат доставени още 100 пакета.

„Ще продължим да правим всичко по нашите сили да се борим с бедността, за повишаване на доходите, на пенсиите и повече храни да стигат до трапезата на хората в нужда. Ще натискам депутатите да работят в тази посока. Те го обещаха. Всички виждаме до какво води бедността”, каза още Манолова.

Омбудсманът припомни, че кампанията върви паралелно с осигуряване на храни и набиране на парични средства. С тях ще бъдат осигурени ваучери за хората, които няма да получат надбавки, за да могат да пазаруват в рамките на 20 лева от над 5000 магазина в страната. Манолова помоли всички да се присъединят, според възможностите си, защото възрастните и бедните имат нужда от подкрепа за оцеляването си всеки ден.

Възрастна жена едва слиза с бастуна по стълбите на джамията в Търговище, след като получи пакет храни от кампанията "Великден за всеки"
Възрастна жена едва слиза с бастуна по стълбите на джамията в Търговище, след като получи пакет храни от кампанията “Великден за всеки”

В Търговище тя раздаде и 150 пакета на мюсюлмани, които бяха събрани в двора на джамията. „Българският народ има традиции от векове. Изконна е тази да се обединяваме пред несгодите. Главната несгода в България днес е бедността. И двете религии си приличат по милосърдието”, каза Манолова и допълни, че хората от различните етноси са заедно и в празник, и в делник, и не се делят.

Затова и се раздават храни на мюсюлмани преди християнския празник.
Пред двамата храма тя беше посрещната от архиерейския наместник Славчо Проданов е районният мюфтия Енвер Яхов.

Пред журналисти тя коментира и повишаването на тока, което било удар върху народа и поскъпването било необосновано, без разчети и непрозрачно. Това от своя страна щяло да доведе до ефекта на доминото с поскъпване на всички цени.

В Търговище омбудсманът беше засипан с искания за срещи от граждани, които настояваха да поставят проблемите си. Тя обеща да организира приемна след празниците.

trtgam0604-1

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Като народ имат право дадено от Бога на въстание срещу тираните и техните през океански господари. Сполай ви, пенсионери.

Отговорете