Скъпа „Гражданска“ само след катастрофа Цена на полицата от 156 лв. за шофьори без нарушения

Заснеха водно торнадо в югозападна Италия (ВИДЕО)

Изтеглиха локомотива, който се вряза в паднала скала в Кресненското дефиле

Харчим 17% повече за екскурзии в чужбина Даваме по 1100 лв. за командировка зад граница

Искат затвор за частен съдия изпълнител

Депутат гледа пищни мадами, докато текат дебатите за нов вицепремиер в парламента

ДАНС, митниците и НАП със спецоперация в петролна складова база във Враца

Робърт де Ниро се развежда със съпругата си

Шефът на НСО разпореди проверка заради спрян от катаджия Мерцедес на службата (ВИДЕО)

Френската прокуратура разследва част от финансирането на кампанията на Макрон

Спря сайтът на Министерството на финансите

Косово налага 100% мита за внос на стоки от Сърбия

Новият хеликоптер на Тръмп кацна пробно пред Белия дом

Вдигнаха цената за боклук на шуменското сметище

Условно за убит велосипедист

Омбудсманът: Бедността в България е страховита

"Страховити размери заема бедността", каза Мая Манолова в Търговище в четвъртък, когато стана свидетел на разграбването на пакети храни от кампанията "Великден за всеки"

400 пакета с храни раздаде Манолова на християни и мюсюлмани в Търговище

„Страховити размери заема бедността в България. Някак си властимащите се опитват да не го видят, да го пренебрегват и да се правят, че не съществува”. Това заяви в четвъртък пред журналисти в Търговище омбудсманът Мая Манолова, след като 150 пакета с храни бяха буквално разграбени от хората пред храм „Св. Иван Рилски”.

Омбудсмана Манолова раздаде 150 пакети храни и на мюсюлмани, определени от районния мюфтия Енвер Яхов
Омбудсмана Манолова раздаде 150 пакети храни и на мюсюлмани, определени от районния мюфтия Енвер Яхов

Акцията е част от кампанията „Великден за всеки”. За Търговище били определени 300 пакета, за да бъдат разпределени между християни и мюсюлмани. След сблъсъците по обед пред храма, Манолова поръча следобед да бъдат доставени още 100 пакета.

„Ще продължим да правим всичко по нашите сили да се борим с бедността, за повишаване на доходите, на пенсиите и повече храни да стигат до трапезата на хората в нужда. Ще натискам депутатите да работят в тази посока. Те го обещаха. Всички виждаме до какво води бедността”, каза още Манолова.

Омбудсманът припомни, че кампанията върви паралелно с осигуряване на храни и набиране на парични средства. С тях ще бъдат осигурени ваучери за хората, които няма да получат надбавки, за да могат да пазаруват в рамките на 20 лева от над 5000 магазина в страната. Манолова помоли всички да се присъединят, според възможностите си, защото възрастните и бедните имат нужда от подкрепа за оцеляването си всеки ден.

Възрастна жена едва слиза с бастуна по стълбите на джамията в Търговище, след като получи пакет храни от кампанията "Великден за всеки"
Възрастна жена едва слиза с бастуна по стълбите на джамията в Търговище, след като получи пакет храни от кампанията „Великден за всеки“

В Търговище тя раздаде и 150 пакета на мюсюлмани, които бяха събрани в двора на джамията. „Българският народ има традиции от векове. Изконна е тази да се обединяваме пред несгодите. Главната несгода в България днес е бедността. И двете религии си приличат по милосърдието”, каза Манолова и допълни, че хората от различните етноси са заедно и в празник, и в делник, и не се делят.

Затова и се раздават храни на мюсюлмани преди християнския празник.
Пред двамата храма тя беше посрещната от архиерейския наместник Славчо Проданов е районният мюфтия Енвер Яхов.

Пред журналисти тя коментира и повишаването на тока, което било удар върху народа и поскъпването било необосновано, без разчети и непрозрачно. Това от своя страна щяло да доведе до ефекта на доминото с поскъпване на всички цени.

В Търговище омбудсманът беше засипан с искания за срещи от граждани, които настояваха да поставят проблемите си. Тя обеща да организира приемна след празниците.

trtgam0604-1

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Като народ имат право дадено от Бога на въстание срещу тираните и техните през океански господари. Сполай ви, пенсионери.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.