Омбудсманът Мая Манолова: EVN да прояви социална чувствителност

Снимка: Архив

Омбудсманът Мая Манолова посети във вторник община Камено и бедствалите от наводнението селища. Тя коментира, че очаква ръководството на EVN да подкрепи хората, които всеки месец си плащат сметките и допринасят за печалбата на дружеството. „Очаквам ръководството на EVN да прояви социална чувствителност", каза Манолова и добави че очаква сметките на домакинствата за ноември да бъдат опростени.

Става дума за сметки до 57 лева, които не са големи, уточни тя. Манолова заяви, че на наводнените къщи ще е нужна изсушителна техника, която ще повиши консумацията на електроенергия.

"Смятам, че не трябва да чакаме на дарения или на солидарността на хората. Необходим е законов регламент, който да казва по какъв начин да се обезщетят пострадалите при подобни бедствия", обясни омбудсманът. По думите и, решение е застраховането, но това е по- трудният път като се има предид бедността на хората у нас.

Тя добави, че държавата трябва да се намеси и похвали правителството, че се е включило с 1 млн. лв., които да бъдат разпределени между двете най-пострадали общини – Камено и Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България