Омбудсманът на Шумен с първа покупка във "Великден за всеки"

Капралов участва и във Варна, където няма обществен посредник

Общественият посредник на Шумен Иван Капралов даде официален старт на благотворителната акция "Купи и сподели", част от 4-та кампания на омбудсмана на Република България "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо". Шуменският обществен посредник пръв купи 10 продукта /олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти/ в помощ на пенсионерска трапеза.

В избора му помагаха и журналисти, но на касата плати от портфейла си към 16 лв. От следващия петък рамо на омбудсмана давата и 50 шуменски скаути. Те ще дежурят по петима в 6 магазина на хранителната верига BulMag в пиковите часове за пазаруване и ще обясняват на клиентите как могат да сторят добро.

На 13 април пък, малките ентусиасти и Капралов са във Варна, за да разясняват и да приканват за участие в благотворителната акция. Морската столица си няма обществен посредник и затова ще разчита на шуменския.

В рамките на "Купи и сподели" всеки има възможност да дари според възможностите си хранителни продукти, които ще подкрепят възрастни хора за големия християнски празник Великден.

Това може да се случи в общо 13 обекта на шуменската верига от хранителни магазини BulMag, с чието партньорство за втора година акцията разширява обхвата си в градовете Шумен, Варна, Търговище и Дулово.

В търговската мрежа са достъпни брандирани колички, в които желаещите могат да поставят хранителни продукти. Иначе, общо 35 магазина в 12 града на страната откликват на инициативата.

Кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" се развива в няколко направления и има различни възможности за включване. Освен храни, се набират и парични средства, които впоследствие се обръщат във ваучери за храна на стойност 20 лв. Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места. Притежателите на ваучерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

За 3 години в предишните издания на кампанията са събрани 1 500 000 лв., с които 75 000 пенсионери са зарадвани с ваучери, а хиляди други с хранителни пакети.

Банкова сметка е в УниКредит Булбанк и е разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):IBAN: BG53UNCR70001522802795, Банков код: UNCRBGSF

Чрез онлайн дарения от България и чужбина на сайта на БЧК -www.redcross.bg

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

При попълване на платежно нареждане всеки може да посочва точно за коя община иска да направи дарението и така преведените от него средства по сметката ще отидат при пенсионери от предпочитаното населено място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони