На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Започнаха абитуриентските балове в Благоевград

“Свободна книжарница” на празника в Сливен

Доналд Тръмп: Въоръжените ни сили са в готовност, ако Ким Чен-ун предприеме “безразсъдни действия”

24 май в женския затвор в Сливен: Изложба за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил Премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев заедно почетоха паметта и делото на светите братя Кирил и Методий в базиликата „Сан Клементе”

Онлайн картовите плащания ще нараснат над два пъти Разширяващият се достъп до интернет, употребата на смартфони и повишената сигурност водят до бърз растеж

Броят на картовите плащания за електронни покупки ще се увеличи с почти 150% между 2016 и 2022 г.

Според авторитетното годишно проучване “Глобални данни и прогнози за платежните карти до 2022 г.” на агенцията Retail Banking Research (RBR), броят онлайн картови плащания по света ще нарасне от 29 милиарда през 2016 г. до 70 милиарда през 2022 г. Анализът на RBR разкрива, че броят плащания за електронни покупки, осъществени в световен мащаб за 2016 г., е нараснал с 28% спрямо предходната година и представлява 9% от всички картови плащания. Прогнозата е, че до 2022 г. 14% от плащанията с карти ще се осъществяват онлайн.

Основните фактори за ръста в електронната търговия са бързото разпространение на интернет и използването на смартфони. Расте също броят на търговците с онлайн присъствие. Клиентите оценяват удобството на електронната търговия, която им позволява да правят импулсни покупки в движение чрез мобилни устройства, а разпространението на техниката с едно кликване и предлаганите допълнителни артикули ускоряват и увеличават броя на транзакциите. За отбелязване е и нарасналото доверие в сигурността с все по-широкото навлизане на 3-D Secure (например при Mastercard SecureCode и Verified by Visa).

Все още съществуват възпиращи фактори за онлайн плащанията с карти
Различни фактори продължават да влияят на ръста на картовите плащания в електронната търговия. В някои страни местните картови схеми не се приемат онлайн, а в развиващите се пазари достъпът до интернет невинаги е редовен. В учудващо голям брой държави още се използва методът “плащане при доставка” за стоки, закупени онлайн поради недостатъчен достъп на потребителите до онлайн платежни методи, притеснения от тяхна страна, че артикулите няма да бъдат доставени, или желание да ги инспектират преди плащане.

Почти едно на всеки десет картови плащания по света днес се извършва онлайн, но зад това се крият значителни регионални различия. В Западна Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион съответно 14% и 13% от картовите плащания се извършват онлайн. В Централна и Източна Европа, а също в Близкия изток и Африка обаче този дял е само 3%. В първия случай въпреки по-развитите пазари хората все още предпочитат да плащат при доставка, а във втория основна причина е липсата на инфраструктура.

С глобалното проникване на интернет технологиите, делът на електронната търговия при картовите плащания ще продължава да расте. Даниъл Доусън от RBR коментира: “Броят на картовите плащания за електронни покупки ще се увеличи с почти 150% между 2016 и 2022 г. Разширяващата се употреба на смартфони, повишеното доверие в сигурността и подобренията в инфраструктурата по цял свят ще доведат до огромно увеличение в употребата на карти онлайн”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.