Том Джоунс идва в Пловдив през юни Легендарната британска звезда с концерт на 24 юни

В Испания с критики към Кабаков

Снишаването на орела

МЗХГ: 4000 горски пазят държавните гори денонощно Колите на всички стопанства са оборудвани с GPS и във всеки един момент се знае къде са дежурните екипи

ЕС застана срещу решението на Косово за създаване на собствена армия

Протест срещу присъдата за убийството на варненския балетист на пътя

Вижте най-ярката комета за 2018 г. (СНИМКИ и ВИДЕО)

Фенове на „Бешикташ“ искат чистка

Познавате ли този грабител? (СНИМКИ) Нападнал жена в Шумен

Спипаха трима рецидивисти след грабеж и отвличане в столицата

Откриха нарушения в 17 обекта на стоковия базар Илиянци

Ненов Димов: През 2020 г. ще има регламент за отоплителните уреди на твърдо гориво

Авария остави без ток град Септември и шест села в общината

Приказни пътешествия с коледен автобус зарадваха стотици деца в Търново

Нено Димов: През 2020 г. се предвижда въвеждане на регламент за подмяна на уредите на твърдо гориво с по-екологични

Онлайн картовите плащания ще нараснат над два пъти Разширяващият се достъп до интернет, употребата на смартфони и повишената сигурност водят до бърз растеж

Броят на картовите плащания за електронни покупки ще се увеличи с почти 150% между 2016 и 2022 г.

Според авторитетното годишно проучване “Глобални данни и прогнози за платежните карти до 2022 г.” на агенцията Retail Banking Research (RBR), броят онлайн картови плащания по света ще нарасне от 29 милиарда през 2016 г. до 70 милиарда през 2022 г. Анализът на RBR разкрива, че броят плащания за електронни покупки, осъществени в световен мащаб за 2016 г., е нараснал с 28% спрямо предходната година и представлява 9% от всички картови плащания. Прогнозата е, че до 2022 г. 14% от плащанията с карти ще се осъществяват онлайн.

Основните фактори за ръста в електронната търговия са бързото разпространение на интернет и използването на смартфони. Расте също броят на търговците с онлайн присъствие. Клиентите оценяват удобството на електронната търговия, която им позволява да правят импулсни покупки в движение чрез мобилни устройства, а разпространението на техниката с едно кликване и предлаганите допълнителни артикули ускоряват и увеличават броя на транзакциите. За отбелязване е и нарасналото доверие в сигурността с все по-широкото навлизане на 3-D Secure (например при Mastercard SecureCode и Verified by Visa).

Все още съществуват възпиращи фактори за онлайн плащанията с карти
Различни фактори продължават да влияят на ръста на картовите плащания в електронната търговия. В някои страни местните картови схеми не се приемат онлайн, а в развиващите се пазари достъпът до интернет невинаги е редовен. В учудващо голям брой държави още се използва методът “плащане при доставка” за стоки, закупени онлайн поради недостатъчен достъп на потребителите до онлайн платежни методи, притеснения от тяхна страна, че артикулите няма да бъдат доставени, или желание да ги инспектират преди плащане.

Почти едно на всеки десет картови плащания по света днес се извършва онлайн, но зад това се крият значителни регионални различия. В Западна Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион съответно 14% и 13% от картовите плащания се извършват онлайн. В Централна и Източна Европа, а също в Близкия изток и Африка обаче този дял е само 3%. В първия случай въпреки по-развитите пазари хората все още предпочитат да плащат при доставка, а във втория основна причина е липсата на инфраструктура.

С глобалното проникване на интернет технологиите, делът на електронната търговия при картовите плащания ще продължава да расте. Даниъл Доусън от RBR коментира: “Броят на картовите плащания за електронни покупки ще се увеличи с почти 150% между 2016 и 2022 г. Разширяващата се употреба на смартфони, повишеното доверие в сигурността и подобренията в инфраструктурата по цял свят ще доведат до огромно увеличение в употребата на карти онлайн”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.