Бизнесът и професионалните гимназии се обединяват за преодоляване на кадровата криза

Разбиха две нелегални фабрики за производство на цигари в Словения и Будапеща (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Групата на "БСП за България" ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, заяви лидерът на столичните социалисти

Съветник на Владимир Путин изпрати съболезнования за кончината на Павел Васев

28-годишен мъж е загинал при катастрофата на пътя Силистра – Добрич

Цистерна със сода се обърна на „Хемус“ (СНИМКИ)

Шести историк заслужи наградата „Проф. Рашо Рашев“

Каракачанов: Отбранителните способности на Въоръжените сили трябва да се изграждат в синхрон

Съдят строител, измамил варненка с над 45 000 лв.

Мъж от Ахелой млати инспектор, задето му убиват прасетата

Разбиха група за разпространение на наркотици в София

Административният съд в Търново прекрати дело за избор на кмет на Ореш

Волейболът по пътя на футбола

„Еврохолд“ ще защитава сделката с ЧЕЗ в съда

Германските власти са предотвратили терористичен атентат, подготвян от „Ислямска държава“

ООН: България да не гони преселници

Комисариатът на ООН за бежанците (ВКБООН) се обяви срещу призивите за масово експулсиране на чужденци от България след бунта в Харманли. Вместо това той призова българското правителство да подобри условията за живот в лагера и да започне диалог с настанените там бежанци.

Световната организация посочи още, че е готова да работи с мигрантите и местните власти за намаляване на напрежението.

„Докато ВКБООН принципно не възразява срещу връщането на хора, които не са получили международна защита, подобни връщания трябва да стават само ако всички процедурни гаранции са изцяло спазени, включително достъпът до честна и ефикасна процедура и ефективен съдебен контрол“, коментира говорителят Уилям Спиндлер. Според организацията не само в Харманли, но и в другите бежански центрове у нас условията били под необходимите.

Позицията на комисариата за бежанците идва, след като правителството обяви, че ще връща незаконно влезлите у нас чужденци, като процедурата бе задействана за първите 50. В същото време най-опасните ще се настанят в затворени лагери извън населените места.

От Нова година част от лагера в Харманли става от затворен тип. Оглеждат се и бивши погранични застави за приемателни пунктове на бежанци на границата с Турция, съобщиха междувременно от Държавната агенция за бежанците.
„Досега от лагера са изведени 400 афганистанци, които са участвали в бунта. Предстои техният брой да нарасне до 1000“, каза временният директор на центъра в Харманли Димитър Захариев.

От МВР съобщиха, че през октомври в центровете на ДАБ са настанени нови 1178 души, а самоволно са напуснали близо 2400 души.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (18)

 1. ООН да ги вземе тези терористи и да ги настани където иска. Ние не искаме да храним миризливи примитивни терористи.

 2. ООН трябва да актуализира понятието бежанец. Хора, които преминават цели континенти, за да си изберат държава, в която искат да останат НЕ са бежанци! От тук трябва да се почне! Това обърква всички закони и поставя целия свят в позиция на изнудване от страна на т.нар. бежанци. Те и с поведението си го доказват, че не заслужават този статут. За бежанец може да се говори, само ако е избягал в съседната на неговата държава! Не ги слушайте ООН, като толкова са се загрижили, да инвестират в лагери на турска, ливанска, иракска територия и да си ги гледкат. А Афганистан да не експортира бандити и да се борят за свободата си на собствена територия, а не да бягат и да тероризират цели континенти

 3. Нашият умен външен министър не може ли да им обясни, че ТОВА са възможностите на Б-я в момента! Точка! Който иска лукс, значи не иска свобода и мир!

 4. Велемире я обърни темата обратно пр.ти и аз да бъдем в мястото на бежанците,как ще ти бъде,няма да казваш 4е е добре.Хората бягат от войната,да говорим за Африканските животни,пр,Сирия е една сърна,а лъвовете са Америка и Русия,за останалите хиени да не говорим.Така 4е не говори глупости.

  1. Понятието „Бежанец“ е човек който бяга от война в съседна на него държава. По принцип в България няма бежанци. Това са имигранти.

  2. Аз ще ти кажа, че ти не познаваш тези орки. Това не са хора, те са примитивни, миризливи, безмилостни примати. Всеки от тях без изключение може да изкара един пистолет и да те застреля без причина, а може и още по-жестоко да ти отреже главата без да има угризения. Те са много опасни когато са много, те не се вписват в другите общества, те живеят в свои затворени общества и по-свои правила според техния манталитет. Размножават се като марокански скакалци, за 15 години ще станат повече от българите, а след 50 години няма да има българи. За това тези орки трябва да бъдат връщани в родните им места и да продължат еволюцията си там, те са плевелите на човечеството.

 5. Ще ни изключат от ООН ли ако не слушкаме? И колко ни са вноските и масрафите на разните ни там пенкелер – представляващи? За какво бихме могли по-разумно да похарчим тез пари? Например за чартъри с които да отвозим пришълците до техните столици и да им осигурим джобни….

 6. Ооонето да върви п….. си майчина.къл не щем.Да ги вземат и да ги гледатв Ню Йорк

 7. „…у нас условията били под необходимите…“ Тия ООН-идидиоти какво си мислят – че трябва да им осигорим къща и БМВ? Първият, основен въпрос е какво правят на наша земя? Какво?
  Ние като тръгнем да бягаме 🙂 към сирия, ирак, афганистан те ще ни осигурят лукс, нали?

  От къде, от къде имат пари за това нелеко пътуване (давят децата си)

  Защо не бягат към перспективните гиганти Китай и Индия?
  Това е война на исляма срещу християнството. Педерастчето мохамедчу им е заповядал на робите, агаряни, да завладеят целия свят, преди още Колумб да е преоткрил Америка 🙂

  1. Олигофрен, забрави ли, че евроатлантичката меркел ги покани, защото и трябват евтини роби?!

   1. Comment-е, агарянино, замълчи когато говорят бели хора!

 8. Въпросът на въпросите е – хуманизъм, човеколюбие, но докъде?

  1. Те говорят само за война, съсипване, унищожение, поробване на други, които не са като тях!

 9. Оон е нищо не значеща организация. Всеки достоен държавен ръководител и патриот (като израелските) сeрe върху препоръките на тези урoдливи търтeи.

 10. БРАВО на ООН. БЕЖАНЦИТЕ. Бежанците не трябва да се гонят! Само дето са сбъркали адреса – това обръщение е насочено към Турция – там има БЕЖАНЦИ. В България бежанци няма – има ПРЕСТЪПНИЦИ, нарушили държавната граница! А такива май във всички страни се екстрадират – или нещо бъркам? Има разбира се и друг вариант – затвор с принудителен труд…

 11. Каквото и да се каже малко е вън от България.а пък ООН да вървят на майната си.

 12. Условията за живот на българите в България са под необходимите по европейските критерии.Това не го ли знаят в ООН?И няма ли кой да се загрижи за това в „хуманната “ им ООН организация!

 13. Орките трябва да бъдат натоварени на самолети и да бъдат върнати в родината си, а сирийците върнати на Турция, защото само там те са бежанци. Това е най-евтиния начин да се избавим от примитивни миризливи паразитиращи маймуни и терористи.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.