Опасен апаш обира старци наред в монтанско село

Снимка: Архив

Възрастен мъж от монтанското село Септемврийци е бил обран посред бял ден в дома си. Крадецът е задържан. Той е 22 годишен с богата криминална биография. Само преди дни апашът е ограбил и нанесъл побой на друг пенсионер, а в миналото му са записани серия нападения над пенсионери, единият от които е бил убит.

В четвъртък следобед 75 годишен жител на село Септемврийци, община Вълчедръм, подал в полицията сигнал, че неизвестен хайдук се е вмъкнал през незаключената врата в къщата му и е задигнал 220 лева, скътани в шкаф. Пазителите на реда веднага започнали издирване и стигнали до крадеца – 22 годишния Валентин Д. Част от парите са намерени и са върнати на дядото. По случая е образувано бързо производство. В края на юни Валентин Д. , придружен от 12 годишния си брат Мариян, нахлу в дома на 87 годишният Крум Л. и двамата задигнаха всичката храна на стопанина. По-късно обаче се върнаха, за да търсят пари, а Валентин нанесе побой на възрастния мъж. След нападението апашът бе задържан за 24 часа, но после освободен.

Преди десетина години едва 13 годишен Валентин Д. с други момчета от Септемврийци вилнееха и обираха самотни пенсионери в селото, спомнят си местни жители. При едно от нападенията невръстните апаши пребиха с чук 87 годишен пенсионер, от когото задигнаха 5 лева. Дни по-късно дядото почина от раните си. „Валентин бе изпратен във възпитателно училище, лежа и в затвора, но не се оправи. Страх ни е, че някой самотен старец може пак да загуби живота си!”, споделят хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право