Опасен измамник остава на свобода, лъже и обира старци в Монтана

Възрастен мъж е бил измамен и обран в Монтана от апаш, който го прилъгал да му даде пари за части, уж поръчани от кмета на близко село. Измамникът е разкрит, съобщиха от полицията.

Арестуваният крадец е залавян многократно заради подобни удари, но още не е осъден. 72-годишният Евгени Г. бил пресрещнат във вторник на кръстовище в Монтана от непознат, който му обяснил, че е купил втулки за кмета на селото му Бели мел и го помолил да ги отнесе. Поискал обаче дядото да плати за частите 80 лева, а после да си вземе парите от селския управник.

Наивният пенсионер броил банкнотите, но в селото разбрал, че е измамен и обран. По почерка на престъплението за броени часове полицаите от Монтана заловиха апаша – 45-годишният Кирил С. Престъпникът е прибран за 72 часа в килия и му е повдигнато обвинение.

От началото на годината досега криминалистите са задържали измамника поне 5 пъти за подобни удари. Кирил С. обикаля автогарата и улиците на областния град и моли пенсионери от селата да носят „пратки” на кметовете си, за което прибира от тях по 30 до 80 лева. След всеки арест обаче апашът излиза на свобода и продължава да обира възрастни хора. Кирил С. върти измами от 1999 г. и има в досието си 15 заявителски материала и три присъди. В затвора е лежал досега обаче само една година, казаха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право