Опасен рецидивист влиза за седми път в затвора

След поредна присъда за седми път ще търка нара в затвора 29-годишният Исмаил. М., този път за дързък грабеж със заплашване. Той получи 8 години лишаване от свобода при строг режим, след като поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, за да получи наказание, намалено с една трета, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура. Съдът му наложи наказание 12 години лишаване от свобода, което бе намалено с една трета.

На 1 май 2016 г. Исмаил, който е роден в Русе, но живее в село Смирненски, община Ветово, при условията на опасен рецидив отнел със заплаха с нож 224 лева от продавачка в денонощен магазин във Варна. Малко преди да влезе в магазина, подсъдимият сложил качулка на главата си, показват записите от охранителните камери в обекта. След това отишъл до витрината с бира, взел бутилка и се отправил към касата. Подал банкнота от 5 лева и докато продавачката връщала ресто, извадил нож от дрехите си и я заплашил. Заповядал й да отвори касата. Когато срещнал съпротивата й, замахнал с острието към нея и започнал с една ръка да рови из касата.

Взел банкноти и тръгнал да излиза от магазина. Продавачката се опитала да го спъне, но не успяла. Натиснала паникбутона и уведомила управителя за извършения грабеж. Подсъдимият Исмаил М. е осъждан 6 пъти. Последно е излязъл от затвора в Белене на 23 март 2016 г. и сега отново го тикнаха зад решетките.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.