Опасна бактерия откриха в сандвичи, предлагани в самолети на „Ер Франс“

Ер Франсе, Еър Франсе

Авиокомпания „Ер Франс“ информира клиентите си, че е имало бактерия листерия в сандвичи с риба тон, предложени в девет полета до презокеански дестинации в периода 21-24 май, предадоха Франс прес и ТАСС.

„Ер Франс“ била информирана за наличието на листерията в сандвичите от компанията „Сервер“, която доставяла храната на борда на нейните самолети.

Сандвичите с риба тон, заразени с листерия, са били предлагани в класите Икономична и Премиум икономична на полети, потеглили от Париж и пътуващи за Дубай, остров Реюнион, Акра, Нджамена, Бамако и Абуджа.

Засегнатите пътници са били информирани по имейла от „Ер Франс“. Засега няма случаи на заболели от листериоза.

Сандвичите, които са били произведени от компанията „Ер Фуд“ и после доставяни на борда от „Сервер“, са били изтеглени от мрежата на „Ер Франс“, както и всички други храни на „Ер Фуд“.

Листериозата е потенциално сериозно заболяване, особено при децата, възрастните и бременните жени. То поразява централната нервна система и може да предизвика менингит и енцефалит, допълва ТАСС. Инкубационният период може да достигне осем седмици, припомня Франс прес. Симптомите са треска и евентуално главоболие. Болестта се предава основно чрез прием на заразени храни.

„Ер Франс“ се извинява на клиентите си и препоръчва на онези от тях, при които се забележат симптоми на листериоза, да се обърнат към личните си лекари.

Компанията е предоставила на хората, пътували с гореспоменатите полети, и телефони за контакт. От Франция той е 0800091091, а от чужбина +33144180692. Линиите са отворени от 8 до 22 ч. парижко време.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Продуктите от риба са държани дълго време на открито или са били неправилно съхранявани,обработката им с топлина също е недостатъчна. Някой по веригата на приготвяне,доставка и съхранение на храната не си е свършил работата. Листерията е устойчива и опасна .Термообработката на рибата трябва да е съобразена с това. Листериозата се лекува антибиотично.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.