Опасни препятствия пред Григор в Маями

Куп стари съперници дебнат Григор Димитров на втория турнир от сериите „Мастърс“ за годината в Маями с награден фонд 8 милиона долара. Българинът е поставен под №3 в схемата и започва направо от втори кръг, а първата му задача е наглед лесна.

Съперникът му ще бъде определен от Мартон Фучович (Унгария) и Максимилиан Мартерер (Германия). При успех Димитров ще подобри постижението си от миналата година, когато отпадна на старта, но ще има все по-тежки задачи нататък в надпреварата. В третия кръг е възможна среща с някой от французите Ришар Гаске или Жереми Шарди. Сред възможните съперници нататък в турнира са Диего Шварцман (Аржентина) и бившият член на топ 10 Милош Раонич (Канада), който тази година се опитва да възроди кариерата си след продължително лечение на травма.

Особено интересен може да бъде евентуален четвъртфинал с бившия №1 в света Новак Джокович (Сърбия) или пресния шампион от предишния „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) Хуан Мартин дел Потро (Аржентина). Водач на долната половина от схемата е №2 в света Марин Чилич (Хърватия), с когото Григор може да играе на полуфинал. Лидерът в ранглистата Роджър Федерер (Швейцария) пък е в горната част, където са още Александър Зверев (Германия), Кевин Андерсън (ЮАР) и Джак Сок (САЩ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт