Опасност от преливане на два язовира в Церово

Снимка: Архив

Община Царево предупреди жителите си за опасност от преливане на язовири и наводнения в поречията на реките. Причината е в обилните валежи през вчерашния и днешния ден.

От пресслужбата на общината добавиха, че язовир "Хаджи Яни" край село Лозенец е с пълен обем. Има опасност от преливане. Отправен е и призив към хората, които се намират в заливната зона на язовира да са в готовност за евакуация, да преместят автомобилите си и домашните животни.

Заливната зона включва частта на село Лозенец до Централен плаж-Лозенец,канално помпена станция , част от пътя село Лозенец - вилно селище Лозенец - къмпинг Юг и зоната под язовирната стена/Бетоновъзел Диана, бетоновъзел Прилеп, склад строителни материали, стопански и животновъдни обекти/.

Вторият опасен язовир, според съобщението от община Царево, е Потурнашки. Той се намира в землището на село Лозенец и село Велика. И този язовир е с пълен обем.

Има опасност от наводнения в поречието на река Велека край село Кости, село Бродилово и устието на реката. Затворен е общинският път между село Лозенец и Фазаново преди моста на река Оряшка. Пътното платно е наводнено.

Коментари

Задължително поле