Операта в Русе е с нов директор

Държавната опера в Русе. Снимка: Николай Каламов

Замeстник-министърът на културата Румен Димитров представи в Русе новоназначения директор на Държавната опера – Ганчо Ганчев. Диригентът Ганчев ще ръководи операта в Дунавската ни столица до провеждането на конкурс.

Зам.-министър Димитров се мотивира, че са сондирани различни имена и са правени множество консултации, докато се достигне до този избор, съобщиха от Министерство на културата.

„Град Русе е прочут със своята уникална атмосфера, история и култура, както и с традициите си в класическата музика. Министерството държи операта в Русе да има наистина добро управление”, аргументира се зам.-министър Румен Димитров.

„Надявам се, че от новия сезон хората ще се успокоят, ще започнат да работят нормално и да произвеждат културен продукт, какъвто Русе заслужава“, подчерта и при днешното си посещение в града зам.-министър Димитров.

Както е известно, миналата седмица зам.-министърът на културата Румен Димитров бе в града, за да установи причините за напрежението между артисти, музиканти и ръководството на института. Тогава временно изпълняващата длъжността директор на Държавната опера в Русе Гергана Георгиева подаде оставката си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България