Оперативната обстановка преди вота се усложнява, каза министър Узунов

Ключовете на шест нови патрулни автомобила за „Пътна полиция” връчи на Областната дирекция на МВР в Монтана министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Колите са снабдени с камери и записващи устройства, които ще предотвратяват всеки опит за корупция на пътя. Дни преди изборите обстановката около вота се усложнява, заяви пред журналисти шефът на МВР.

Шесте патрулки за Монтана са само част от 270 нови автомобила, които МВР е осигурило за тази година, каза вътрешният министър. Три от новите „антикорупционни” коли ще останат в Монтана, а по една е разпределена на полицейските управления в Лом, Берковица и Вършец.

Във връзка с изгорелия край Резово товарен камион, в който са били укрити 28 сирийци, министър Узунов обяви, че се провеждат активни мероприятия за изясняване както на престъпната дейност на лицата, организирали нелегалния канал, така и самоличността на чужденците. Автомобилът е бил умишлено пригоден да превозва тайно хора, уточни МВР шефът.

Трафикът на мигранти през България в първите месеци на 2017 г. е намалял с 80% в сравнение със същия период на миналата година. Това е благодарение на затегнатия контрол и лошите атмосферни условия през зимните месеци. Възможно е за намалелия трафик роля да имат и неразкрити случаи на каналджийство, но това е много малка част, каза още министър Узунов.

Дни преди парламентарните избори оперативната обстановка около вота в страната става все по-сложна, а броят на сигналите за нарушения и купуване на гласове расте, призна Узунов. В област Монтана са регистрирани десет сигнала за купуване на гласове от началото на компанията. Всички са приключени за 48 часа, информира шефът на ОДП Монтана ст. комисар Ивайло Антонов. Съставени са 10 предупредителни протокола и два акта за адмнистративни нарушения. Образувано е и едно досъдебно производство. В листите за парламента в област Монтана има 5-6 кандидат депутати, които са проверявани в различни периоди за купуване на гласове, каза още ст. комисар Антонов.

Коментари

Задължително поле