"Опера в Летния театър" започна с пищно сбогом на коронавируса и двойно по-ниски цени

Любимият на варненската публика фестивал "Опера в Летния театър" тази година ще е достъпен за повече хора, тъй като цените на билетите са намалени двойно. За различните зони на Летния театър те варират от 15 до 40 лв., въпреки че броят на местата е редуциран от 2400 на 1160 заради мерките за сигурност. За групи над 9 души и за резервирали 5 и повече спектакъла има и 20% отстъпка. "Вярваме, че така много повече зрители ще могат да се докоснат до нашето изкуство, а за нас публиката е най-голямото вдъхновение", коментира директорът на Театрално-музикален продуцентски център-Варна Даниела Димова. Деветото издание на фестивала започна с концерт от най-обичаните арии от шедьоври на Верди, Пучини, Белини и Бородин.

Спектакълът "Корона опера Гала" се игра на закрито заради дъждовното време. Облечени в богати сценични костюми на царствени особи и с корони на главите, артистите от Варненската опера казаха сбогом на вируса и приветстваха почитателите на изкуството. Следват представленията на мюзикъла "Да пееш под дъжда" с Орлин Горанов и Мариан Бачев на 24 юни и "Травиата" от Верди на 30 юни. До последните дни на август под звездите меломаните ще се насладят на серия от бляскави спектакли. Пет от тях са съвместни премиери с ММФ "Варненско лято" - операта "Макбет" с Александрина Пендачанска и Кирил Манолов, мюзикълите "Чаплин" и "Парижката Света Богородица", оперетата "Хубавата Елена" и експерименталната постановка "Кармен Фламенко".

Тази версия на операта на Бизе ще бъде представена дебютно у нас след успеха, който пожъна в САЩ. "Опера в Летния театър" ще бъде закрит на 24 август с пищен спектакъл с участието на солистите, хорът, балетът и оркестърът на Държавна опера Варна. Артистите, които по време на извънредното положение радваха почитателите си с арии от балкона на операта, продължават традицията на новата лятна сцена "Зад Театъра". В неделя от 12 ч те ще изнесат кратък безплатен концерт в чест на Френския празник на музиката.        

Коментари

Задължително поле