Опитна волейболистка отново на терена

Опитната Христина Русева се връща след майчинство в националния ни отбор по волейбол. Тя ще претендира за място в тима за решителната олимпийска квалификация в Холандия от 7 до 12 януари. „Христина стои все по-добре на игрището – довери националният селекционер Иван Петков. - Определено ще създаде конкуренция на поста централен блокировач. Ще ни бъде нужен нейният опит и вероятно ще намери място сред най-добрите 14, които ще заминат за Апелдорн“.

Лагерът започва от утре в тренировъчната зала „Арена Армеец“, като на сбора са повикани 17 състезателки. Съперници на нашите момичета ще бъдат отборите на Полша, Азербайджан и Холандия. Само първият получава квота за Токио 2020.

„Всички отбори имат шансове, включително и ние – продължи Петков. - Ако имаме късмет, нещата ще се случат и ще успеем. Най-важното е да играем по-най-добрия начин и самите ние да бъдем доволни от представянето си.“

На 27 декември у нас пристига тимът на Хърватия, с който нашите момичета ще имат 3 контроли. Двубоите са на 30 декември, 2 и 3 януари, но ще бъдат закрити за медии и фенове.

Коментари

Задължително поле