Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас

Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

2-годишно дете е нахапано от домашно куче в пловдивското село Крумово

Красимир Живков: Над 34% от територията на България е част от „Натура 2000“

2,3 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в сектор „Води“ по Оперативна програма „Околна среда“

Министър-председателят Бойко Борисов постави казуса „Желяз Андреев“ пред министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ

Най-малко 16 души загинаха при атентат в афганистанския град Кандахар

Петима са задържани при акцията в КАТ-Благоевград Уреждали бързи номера и регистрации на нови коли

Морските ни пристанища могат да станат част от “Новия път на коприната”

Чавушоглу обсъди с Лавров работата по мирните преговори за Сирия в Астана

Путин пред Радев: След няколко дни ще приемем Бойко Борисов (ВИДЕО)

Улично куче нахапало 11-годишно момиче на детска площадка Образувано е досъдебно производство за причиняване на телесна повреда

Съдят измамница, “ужилила” с 300 000 лв. руско семейство

3055 лева са необходими месечно за нормален живот на семейство в София Над 73% от домакинствата в страната живеят с доходи под необходимите за нормална издръжка на живота

Лондон привлича най-много капитали Мадрид се изкачва до второто място

Опит за легализирането на гей браковете Истанбулската конвенция налага промени в поведенческите модели на мъжете и жените, целта е тихомълком да бъде гласувана до Нова година

Истанбулската конвенция съдържа разпоредби, криещи сериозни рискове и неблагоприятни последствия за правата на родителите и децата, брака и семейството; свободата на вероизповедание, националните политики по отношение на тези въпроси, както и за вътрешния ред и сигурност и политиките за бежанците.

Ето част от крайно неприемливите текстове в нея.

1. Учебен материал за „нестереотипни роли на пола“ в официалните учебни програми

Чл. 14 ал. 1 „Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност, в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.”

Приемането на Истанбулската конвенция може да доведе до изучаване на „нестереотипни роли на пола“ като хомосексуализъм, травестизъм и др. на всички образователни нива – от детската градина до университетите.

2. Изкореняване на традиции, основани на „стереотипните роли за мъжете и жените“.

Гл. 1 ч. 4 ал. 3 Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалните и културни модели на поведение на жените и мъжете с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете.

Традиционните роли на жената и мъжа се приемат като основа на предразсъдъци и ще бъдат подложени на законен институционален натиск, ако бъде гласувана Истанбулската конвенция.

3. Насърчаване на промени в поведенческите модели на жените и мъжете

Гл. 3 чл. 12 ал. 1 Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалните и културни модели на поведение на жените и мъжете с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете.

Традиционните роли на мъжкия и женския пол ще бъдат подложени на натиск за поведенчески промени в социалните и културните модели – натиск, който засега се нарича „насърчаване“.

4. Статут на бежанци за хора с „особености на пола“

Гл. 7 чл. 60 ал 2 Страните осигуряват тълкуване, отчитащо особеностите на пола, на всяко от основанията на Конвенцията, а когато бъде установено, че преследването, от което се опасява лицето, е на едно или повече от тези основания, кандидатите следва да получават статут на бежанец съгласно съответните приложими инструменти.

Гласуването на Истанбулската конвенция ще задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец с „особености на пола“. С други думи, всеки травестит в Иран например може да получи гарантиран статут на бежанец у нас, тъй като в родината си е преследван заради „особености на пола“.

5. Въвежда се постоянен механизъм за мониторинг

Гл. 9 Член 66 Експертна група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие.
ал.1 Експертната група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие (наричана по-нататък „GREVIO“) следи за изпълнението на настоящата Конвенция.

Гл. 9 чл.68 ал. 1 Страните представят пред Генералния секретар на Съвета на Европа доклад за законодателни и други мерки, въвеждащи в сила разпоредбите на настоящата Конвенция, съставен на основата на изготвен от GREVIO въпросник, който да бъде разгледан от GREVIO.

Гл. 9, чл. 68 ал.4 GREVIO определя подходящите средства за провеждане на тази процедура по мониторинг. Тя може по-специално да приеме въпросник за всеки кръг на оценяване, който да служи като основа за процедурата на оценка на изпълнението от страните. Този въпросник се изпраща до всички страни. Страните отговарят на въпросника, както и на всяко друго искане за информация от GREVIO.

С други думи, ЛГБТ активистите у нас ще получат още една законна властова позиция за атака срещу единствените два пола – мъжки и женски, за атака срещу традиционното семейство и за налагане на хомосексуалния модел с подкрепа на държавата. Още един Български Хелзински комитет, подкрепен законодателно от държавата, за да работи срещу гражданите.

Целта на Министерството на правосъдието, което е вносител на Истанбулската конвенция, е тя тихомълком и без обсъждания да бъде гласувана в Министерски съвет в оставащите няколко дни до Нова Година.

Срокът за съгласувателната процедура по министерствата изтече на 15.12.2017, петък, в 16.00 ч.

Стремежът е тази седмица Истанбулската конвенция да бъде гласувана в Министерски съвет и оттам – и от Народното събрание.

Ако това се случи, вече знаем последиците.

 

Не пипайте клетката!

Петко Симеонов, от фейсбук

Атаката срещу двата пола и превръщането им в свободно избираема дисциплина, застрашава цивилизацията и физическото оцеляване на вида хомо сапиенс. Това е отказ от цялата култура на човечеството.

Обещание за преразказ на Илиадата. Троянската война ще се води заради отвлечен гей. Няма cherchez la femme, то е неприлично. Няма Ромео и Жулиета, ще има Ромео и Жулиет. Дон Кихот трябва да се редактира с неговата мания по Дулсинея. Едполовият брак не може и не трябва да съществува! Може да се изобрети правна форма на съвместно живеене на хомосексуални двойки. Никой няма да им пречи.Семейството е основна клетка на обществото!
Не пипайте клетката!

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

 1. Доста безумно начинание на управляващите.
  Не знам дали мислят тези хора за друго освен за
  “джендър” конференцията с която ще открият европредседателството.

 2. “гласове” (дачков) чете истанбулската конвенция както дяволът евангелието, смесвайки всичко с откровено лъжливи внушения. а всъщност преповтаря евангелистката позиция на агресивната “асоциация за общество и ценности”, щедро финансирана от американски ултраконсервативни религиозни донори.

  1. А либералните демократи са олихофрени кат поръчковия дисидент плевелиев…

 3. Да живеЙЙЙЙЙЙ евроГейската кОлтура и евроГейските ценности!!!!!!

  1. Трябва всички да свалиме шапки от уважение към другаря вурст, изгаврил се мегаяко с тъпото стадо демократични говеда.

 4. Transgender assigment e bankrutirala psiho teoria – prez 60-te godini advokirana ot US psihiatri / naprimer John Money ot John Hopkins Institute in the USA/ , dovela mnogo mladi liude do depression, confusion, mental health issues, suicide . Primer – Bruce Reimer- psiho i hormonalno vozpitavan na Brenda Reimer zarad obezobraziavashto obrezvane, posle po svoia volia stanal otnovo David Reimer, i zavarshil so suicide na 38 god. Ima XX i XY genotip, i samo edin vid genotip XY, kadeto Y hromozomata e muted / SRY gena e izkliuchen i tezi genotipno .maghe’ stavat .zheni’, ot rozhdenie /no s nekoi atrofichni atributi / Sicho drugo e KRIMINALNO DEIANIE nad mladi nevinni dushi . Ne se zabluzhdavaite, nito drugi da vi zabluzhdavat – poveche ot sichko pazete srceto si chisto ! – iz Svetoto Pisanie.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.