Опозицията в Община Родопи ще иска оставката на кмета на извънредна сесия

Опозицията в Община Родопи ще иска оставката на кмета Пламен Спасов (ГЕРБ) на извънредна сесия, ако не получи отговори на въпросите, свързани с толерирането на здравния мениджър и бизнесмен д-р Невен Енчев.

Старейшините в местния парламент от Коалиция ФОРОР (Формация за Обединение и Развитие на Община Родопи) внесоха искане до председателя на ОбС-Родопи за насрочване на извънредна сесия за изясняване на случая, излъчен навръх Димитровден от предаването „Господари на ефира” по Нова телевизия, касаещ казуса с Alchemist Residence Von Goldenburg” в пловдивското село Белащица.

„Предвид обществения интерес Коалиция ФОРОР желае на извънредната сесия да се изнесат документи и други материали, от които да е видно какво е накарало кметът на община Родопи Пламен Спасов и кметът на село Белащица Цветанка Читакова да разрешат подобно работно време, защо се работи в полза на един единствен човек и защо се нарушава нормалния живот и гражданските права на останалите живущи”, коментира Васил Гюрдиев от ФОРОР.

„Освен това настояваме на извънредната сесия да получим отговори от кмета на община Родопи и от подчинените му служители от общинската администрация, отговарят ли на истината изнесените в предаването „Господари на ефира“ твърдения на жители на село. Белащица, че срещу протестиращите граждани се действа със заплахи от страна на администрацията, изпращат им се масово проверки за незаконно строителство и други. Ако кметът на общината не намери отговори на въпросите ни, ще поискаме оставка на инж. Пламен Спасов”, категорични са Васил Гюрдиев и останалите общински съветници от местната опозиция в Община Родопи, на чиято територия се намират 19 села около Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони