Оправдаха нападателя на Деница Сидерова (обзор)

При задържането му имало процесуални нарушения

Чужденецът няма статут на бежанец

Суданецът, който нападна в петък вечерта съпругата на Волен Сидеров – Деница Сидерова, е бил оправдан и пуснат от ареста малко след инцидента. До него се е стигнало след като половинката на лидера на “Атака” и 40-годишният Магди Гхандур са ударили едно в друго страничните огледала на джиповете си в малка улица в столичния квартал “Витоша”. Чужденецът реагирал агресивно и Деница Сидерова побързала да потегли с автомобила. След около километър преследване обаче, той я настигнал, принудил я да спре и демонстрирал агресия. Разправията била забелязана от патрул наблизо, който отишъл на на място. Малко по-късно пристигнали евродепутатът Николай Бареков и Волен Сидеров.

Суданецът бил задържан за дребно хулиганство. От МВР уточняват, че и на двамата водачи пробите за алкохол и опиати са отрицателни. Магди Гхандур е представил суданска шофьорска книжка, която обаче е невалидна за територията на България. Автомобилът му е дерегистриран и номерата са свалени.

Софийският районен съд е оправдал и пуснал на свобода суданеца, който е бивш военен. Причина за това решение са процесуални нарушения, свързани с превод на документи.

В профила си в социалните мрежи суданецът има множество снимки, на които държи оръжие и е с маскировъчна униформа, пуска религиозни и ислямски послания. Той пътува много и работи в хотел с клонове в различни държави. Самият Гхандур е в България със статут на обикновен гражданин, а не със статут на бежанец.

Коментари

Задължително поле